Prev Next

PD hap fushatën në qytetin e Kaçanikut

PD hap fushatën në qytetin e Kaçanikut

Kaçanik, 05 tetor 2013 Partia e Drejtësisë ka hapur fushatën parazgjedhore edhe në qytetin e Kaçanikut, me ç’rast Ferid Agani, kryetar i PD-së dhe njëherësh ministër i Shëndetësisë, i dha mbështetje të fuqishme kandidatit për kryetar të kësaj komune, Avni Tafilit dhe kandidatëve të tjerë për asamble komunale. Lideri i Partisë së Drejtësisë, para qindra simpatizuesve, ka pohuar se partia që ai drejton ka dhënë kontribut të paçmuar në ndërtimin e institucioneve shtetërore, por ka vu në theks se ende në vend ka probleme me lirinë dhe të drejtat e njeriut, e për të cilat ka garantuar se nëse PD-ja vjen në...

06 Tet 2013 Hits:1196

Qeverisja aktuale ka ngulfatur jetën e qytetarëve pejanë

Qeverisja aktuale ka ngulfatur jetën e qytetarëve pejanë

Pejë, 06 tetor 2013 Partia e Drejtësisë në vazhdën e aktiviteteve elektorale, ka organizuar një takim me qytetarët e Pejës, ku u njoftua me problemet dhe brengat me të cilat ballafaqohen. Kandidati për kryetar të Pejës nga radhët e PD-së, Myhedin Sylqa, ka siguruar qytetarët dhe bizneset në Pejë, se do të angazhohet për përmirësimin e jetës së tyre, duke premtuar investime, luftim të korrupsionit, administratë efikase etj. Në këtë takim ishte prezentë edhe kryetari i PD-së dhe njëherësh ministër i Shëndetësisë Ferid Agani, kryetari i Degës së PD-së në Pejë, deputeti Gëzim Kelmendi, kryesia e PD-së dhe kandidatët për asamble komunale...

06 Tet 2013 Hits:863

PD synon një Suharekë të zhvilluar dhe pa korrupsion (VIDEO)

PD synon një Suharekë të zhvilluar dhe pa korrupsion (VIDEO)

Suharekë, 05 tetor 2013 Partia e Drejtësisë, dega në Suharekë, ka hapur fushatën elektorale, në të cilën u prezantua kandidati për kryetar i kësaj komune, si dhe asambleistët komunal. Kryetari i PD-së dhe njëherësh ministër i Shëndetësisë, Ferid Agani, ka pohuar se partia që ai drejton në këto zgjedhje synim të vetmin e ka që t’i ofrojë qytetarëve të vendit kandidatë të ndershëm, profesionalë dhe të zotë, të cilët synim të vetmin e kanë përmirësimin e jetës së qytetarëve të Suharekës me rrethinë. Agani para qytetarëve të Suharekës, i dha mbështetje të fuqishme kandidatit Bajram Tërshani, duke e cilësuar atë si njeriun...

05 Tet 2013 Hits:865

PD ofron alternativë për rininë vushtrriase

 PD ofron alternativë për rininë vushtrriase

Vushtrri, 04 tetor 2013 Partia e Drejtësisë do të angazhohet për luftimin e korrupsionit, nepotizmit dhe dukurive tjetra negative, të cilat dëmtojnë popullin, e në veçanti rininë kosovare. Partia e Drejtësisë e arsyeton vetën, nëse qytetarëve të vendit u ofron kuadro të cilët janë të afta t’i realizojnë këto objektiva. Kështu u shpreh kryetari i PD-së dhe njëherësh ministër i Shëndetësisë, Ferid Agani, gjatë një tubimi me rininë e kësaj partie në qytetin e Vushtrrisë. I pari i PD-së, në fillim të fjalimit të tij para rinisë vushtrriase, ka rikujtuar vështirësitë nëpër të cilat ka kaluar populli i Kosovës, në angazhimin e...

04 Tet 2013 Hits:916

Shqyhen posterat e PD-së, zëvendësohen me të PDK-së

Shqyhen posterat e PD-së, zëvendësohen me të PDK-së

Vushtrri, 03 tetor 2013 Partia e Drejtësisë dega në Vushtrri, shpreh keqardhje për fushatën e pandershme që ka filluar në këtë qytet. Persona të panjohur deri më tani, kanë demoluar dhe shqyer posterët e kandidatit për Kryetar nga radhët e Partisë së Drejtësisë Abdullah Klinaku. Partia e Drejtësisë-dega në Vushtrri konsideron se veprimet e tilla prej kujtdo qoft që bëhen, janë veprime të ulëta dhe të cilat dëshmojnë papjekurinë politike të partive konkurrente, mungesën e demokracisë dhe ambiciet e pakontrolluara të tyre për pushtet. Dega e Partisë së Drejtësisë në Vushtrri, do të jetë e kujdesshme që këto demolime të paligjshme që po ndodhin...

04 Tet 2013 Hits:956

Partia e Drejtësisë, po vjen në skenën politike

Partia e Drejtësisë, po vjen në skenën politike

Prishtinë, 3 tetor 2013 Partia e Drejtësisë, ka hapur zyrtarisht fushatën zgjedhore në qytetin e Gjilanit, ku morën pjesë qindra qytetarë dhe simpatizantë, duke i dhënë mbështetje të fuqishme kandidatës për kryetare të Gjilanit Labinotë Demi-Murtezit. Me këtë rast, kryetari i PD-së dhe njëherësh ministër i Shëndetësisë Ferid Agani, ka siguruar qytetarët e Kosovës se kjo parti dalëngadal po ngjitet në skenën politike në vend. Agani, ka ripërsëritur duke thënë se kjo parti ngërthen në vete vlera të mirëfillta kombëtare dhe fetare, për të cilat sipas tij, populli i Kosovës ka më së shumti nevojë. “Shteti i Kosovës ka edhe shtyllet e tretë...

03 Tet 2013 Hits:1274

Ndërtimet në Prishtinë, pa kurrfarë kriteresh

Prishtinë, 30 shtator 2013 Dega e Dytë e Partisë së Drejtësisë në kryeqytet shpreh shqetësimin e saj pas shembjes së dheut në lagjen “Arbëria”, me ç’rast u dëmtua një pjesë e rrugës. Kjo degë konsideron se Komuna e Prishtinës, në vazhdimësi po lëshon leje-ndërtimi pa kurrfarë kriteresh dhe si pasojë, po ndodhin katrahura të tilla. Dega e Dytë e PD-së, kërkon nga organet kompetente që të ndërmarrin masa të mënjëhershme për sanimin e problemit dhe të sanksionojë përgjegjësit dhe të parandalojnë të gjitha objektet të cilat janë duke u ndërtuar, deri në vërtetimin dhe sigurimin se të njëjtat...

01 Tet 2013 Hits:916

Militanti i AAK-së kërcënon kandidatin e PD-së për kryetar të Therandës

Therandë, 24 shtator 2013 Kandidati për kryetar të Therandës, nga Partia e Drejtësisë, Bajram Tërshana, është kërcënuar nga një militant i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës në këtë qytet, i cili ka kërkuar nga ai tërheqjen e kandidaturës për kryetar. Për këtë rast është informuar Policia e Kosovës, e cila ka marrë në pyetje kërcënuesin dhe ka proceduar rastin më tutje. “Të dielën rreth orës 19:00, personi me inicialet, Y.T, i vetëdeklaruar si militant i AAK-së ka ardhur në selinë e PD-së, dega në Therandë dhe më ka kërcënuar, duke kërkuar nga unë që ta tërheqi kandidaturën për kryetar të komunës. Ndërsa...

24 Sht 2013 Hits:1201

Dega e PD-së në Gjakovë viziton personat me aftësi të kufizuara

Dega e PD-së në Gjakovë viziton personat me aftësi të kufizuara

Një delegacion i Degës së Partisë së Drejtësisë në Gjakovë i përbërë nga kryetari i degës Bahri Bokshi, sekretari Samir Qela dhe anëtari i kryesisë Arben Vula realizuan një takim me menaxheren e Qendrës Handikos në Gjakovë Brilenda Ballata, përfaqësuesin e të verbërve Shaib Kastrati dhe këshillin e prindërve të PAK. Në këtë takim është  biseduar  për aktivitetin e OJQ “Handikos” në Gjakovë, për problemet të cilat ballafaqohet qendra në fjalë dhe që i preokupojnë kategorinë e personave me aftësi të kufizuara në Gjakovë, numrin e personave që përfshihen në këtë kategori, nevojat, vështirësitë dhe sfidat e tyre,që janë mjaft të...

23 Sht 2013 Hits:1070

Në Therandë themelohet nëndega e 10-të e PD-së

Në Therandë themelohet nëndega e 10-të e PD-së

Partia e Drejtësisë në Therandë po shënon ngritje të lakmueshme, këtë e dëshmon fakti që mbrëmë u themelua edhe një nëndegë në fshatin Bllacë, kryetar i së cilës u zgjodh Jeton Guraziu. Ferid Agani, kryetar i PD-së dhe njëherësh ministër i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës tha se Partia e Drejtësisë është një knocept politikë, demokratik, i cili promovon Drejtësi. Rruga e saj ka shumë ngarkesa dhe vështirësi, por PD-ja ka vlera etike dhe morale të cilat mëshirohen dhe kultivohen suksesshëm në gjeneratat që janë dhe do të vijnë, tha mëtutje kryetari Agani. Edhe kandidati për kryetar të Therandës, Bajram Tërshana, shprehu...

22 Sht 2013 Hits:895

Gëzim Kelmendi në Zona e Debatit në Klan Kosova

Gëzim Kelmendi në Zona e Debatit në Klan Kosova  

21 Sht 2013 Hits:1225

PD-ja themelon edhe dy nëndegë në Vushtrri

PD-ja themelon edhe dy nëndegë në Vushtrri

Prishtinë, 21 shtator 2013 Partia e Drejtësisë ka themeluar edhe dy nëndegë të reja në Komunën e Vushtrrisë, që tregon se kjo parti çdo ditë e më shumë po fuqizohet dhe po bëhet ndër partitë me ndikim në këtë komunë. Kryetari i PD-së dhe njëherësh ministër i Shëndetësisë, Ferid Agani, me këtë rast ka vlerësuar se themelimi i nëndegëve të reja është një shenj e qartë se qytetarët e Vushtrrisë, po e kuptojnë se alternativë të vetmën për zgjedhjen e problemeve me të cilat ballafaqohen e kanë programin shumë të pasur të PD-së. Agani edhe njëherë ripërsëriti se PD-ja ka dëshmuar se është...

21 Sht 2013 Hits:919

Isa Mustafa nuk po i mbanë premtimet

Dega e Tretë e Partisë së Drejtësisë në Prishtinë, i ka rikujtuar kreut të Komunës së Prishtinës Isa Mustafës, premtimin e dhënë me 7 korrik, ku kishte deklaruar se brenda 45 ditëve do të lëshohej për qarkullim rruga magjistrale Prishtinë-Ferizaj, segmenti nga rrethrrotullimi për Mitrovicë, deri tek Termokosi-drejtimi për Veternik. Nga ajo ditë kanë kaluar edhe 70 tjera, por në këtë pjesë të kryeqytetit gjendja vazhdon të mbetët e rëndë, pasi që po krijohen kolona të mëdha të automjeteve, që si pasojë qytetarët po detyrohen të presin me orë të tëra.   Partia e Drejtësisë, gjegjësisht Dega e Tretë në kryeqytet i bënë thirrje...

20 Sht 2013 Hits:1157

PD dënon sulmin ndaj Eulex-it

Prishtinë, 19 shtator 2013 Partia e Drejtësisë (PD), dënon ashpër sulmin ndaj Misionit të EULEX-it, që ndodhi sot në Zveqan me ç'rast humbi jetën një pjesëtar i këtij misioni. PD konsideron se sulmet e tilla nuk i kontribuojnë rendit dhe qetësisë në atë pjesë të vendit, prandaj kërkon nga institucionet përkatëse që sa më parë të zbardhet ky akt qyqarë dhe të vihen para drejtësisë autorët e krimit.   PD inkurajon Misionin e EULEX-it dhe aktorët tjerë vendorë e ndërkombëtarë, që pavarësisht sulmit të sotëm, edhe më tutje të vazhdojnë detyrën e tyre për angazhim edhe më të përkushtuar në shtrirjen e rendit dhe të ligjit...

19 Sht 2013 Hits:817

Lista zyrtare e kandidatëve për asamble e certifikuar nga KQZ

Lista zyrtare e kandidatëve për asamble e certifikuar nga KQZ http://www.kqz-ks.org/Uploads/Documents/09PARTIA%20E%20DREJTESISE_yfarqbhtvu.pdf

16 Sht 2013 Hits:3530

Ndodhitë e fundit në AKPM

Te nderuar kolege farmacist, anetare te Shoqates Farmaceutike te Kosoves Te gjithe farmacistet jemi  te vetedijshem se profesioni yne po kalon ne veshteresi te konsolidimit qe nga paslufta e deri me sot.Aresyet jane te shumta duke fillue nga vet natyra e profesionit qe eshte mjaft profesion i ndieshem , jo vetem tek ne por ne vendet me te zhvilluara te globit. Eshte profesion i kombinuar me shendetesi-tregti-industri. Para ca ditesh ne AKPM patem edhe intervenimet e para te cilat rezultuan me arrestime te disa zyrtareve te larte duke perfshi edhe piestare te Doganave te Kosoves. Te nderuar...

14 Sht 2013 Hits:1179

Komunikatë për media - 1 shtator 2013

Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës,  më lejoni që të gjithë nxënësve, prindërve dhe mësimdhënësve të Republikës së Kosovës të ju uroj për fillimin e vitit të ri shkollor, duke ju uruar shëndet, vullnet dhe motivacion për mësim dhe mësimdhënie efektive. Urojmë që ky vit shkollor të jetë vit I mbarë, me suksese të mëdha  dhe mbarësi për  të gjithë nxënësit. Po ashtu urojm që dita e nesërme të jetë një ditë gëzimi për të gjithë nxënësit e Republikës së Kosovës, përfshirë edhe nxënëset që shprehin bindjet e tyre fetare përmes bartjes mbulesës së kokës për të cilat shpresojmë që...

01 Sht 2013 Hits:994

Urimi

Të dashur qytetarë të Republikës së Kosovës, Të dashur vëllezër dhe motra besimtarë të fesë Islame, Ju dërgojë urimet më të përzemërta me rastin e Festës së madhe të Fitër Bajramit duke e lutur Zotin e Gjithëfuqishëm Mëshirëplotë që të pranojë të gjitha veprat e adhurimit tuaj të bëra në emrin e tij gjatë gjithë muajit të bekuar të Ramazanit. Urime për fitoren e madhe të realizuar nga çdonjëri prej jush individualisht dhe nga familjet tuaja të nderuara, urime për këtë fitore edhe për të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës në veçanti për ata që jetojnë me vlerat e besimit Islam....

06 Gus 2013 Hits:948

Fjalimi i kryetarit të PD-së, prof. dr. Ferid Agani në iftarin e organizaur nga Partia e Drejtësisë

TË DASHUR VËLLEZËR DHE MOTRA, ZONJA DHE ZOTËRINJË, MË LEJONI QË NË FILLIM TË KËSAJ FJALE TU FALENDEROJË NGA ZEMRA PËR PJESËMARRJEN TUAJ NË IFTARIN TRADICIONAL QË SONTE E ORGANIZON PËR NDERË TË MUAJIT TË BEKUAR TË RAMAZANIT KRYESIA QENDRORE E PARTISË SË DREJTËSISË. KENI RESPEKTUAR FTESËN TONË, KENI RESPEKTUAR PARTINË E DREJTËSISË, ZOTI I MADHËRISHËM JU NDEROFTË. URIME TË PËRZEMËRTA ME RASTIN E MUAJIT TË BEKUAR TË RAMAZANIT. E LUS ZOTIN E MADHËRISHËM MËSHIRËPLOTË QË TË PRANOJË GJITHË AGJËRIMIN TUAJ DHE VEPRAT E ADHURIMIT NDAJ TIJ NË KËTË MUAJ TË SHENJTË DHE QË TU SHPERBLEJË PËR SAKRIFICËN DHE RESPEKTIN QË E KENI DESHMUAR...

06 Gus 2013 Hits:2508

Dega e Gjakovës shtron iftar të përbashkët tradicional

Dega e Gjakovës shtron iftar të përbashkët tradicional

Për nder të  muajit të madhërishëm të  Ramazanit, Partia e Drejtësisë-Dega në Gjakovë  organizoj ‘’Iftarin e përbashkët’’ tradicional me qytetarë të komunës së Gjakovës, ku ishin të pranishëm 330 të ftuar. Këtë “Sofër të Përbashkët të Iftarit”, që ka simbolikën e vet të bashkimit vëllazëror dhe të bashkëpunimit të ndërsjelltë,që reflekton frymën e miqësisë, bashkimit vëllazëror, solidaritetit dhe mirësive që e karakterizojnë muajin e shenjtë të Ramazanit, pos kryesisë qendrore ku te pranishëm ishin lideri i PD-së, njëherit Minister i Shëndetësisë prof.dr.Ferid Aganit, nënkryetarët prof.Q. Telqiut, A. Klinaku,R. Mehmeti,J. Svirca,njëherit deputet në Kuvendin e Kosovës, akademik F. Mehdiu,sekretari G. Ademi dhe...

30 Kor 2013 Hits:940

Dega e Gjilanit organizoi iftar

Dega e Gjilanit organizoi iftar

Dega e PD-së në Gjilan organizoi iftar. Të pranishëm ishin personalitete nga BIK dhe OJQ të qytetit. Në fjalimin e tij kryetari i Partisë së Drejtësisë prof. Dr. Ferid Agani falenderojë pjesëmarrësit. Kryetari Agani njoftojë pjesëmarrësit për punën që po bën PD-ja në sferën e shëndetesisë dhe punën e deputetëve në Kuvendin e Kosovës.

29 Kor 2013 Hits:955

Dega e PD-së në THerandë, organizoi iftar me simpatizant

Dega e PD-së në THerandë, organizoi iftar me simpatizant

Për nderë të muajit të Ramazanit, dega e PD-së në Therandë organizoi iftar me kryesinë e partisë dhe qytetarët e komunës. Organizatori I iftarit, kryetari I degës, Bajram Tërshani falenderojë për pjesëmarrje kryetarin e PD-së, prof.dr. Ferid Agani, nënkryetarët Jeton Svirca, Abdullah Klinakun dhe Qeram Telqiun.   Në fjalimin e tij kryetari Agani falenderojë pjesëmarrësit, ku shpjegojë edhe punën që po bënë partia në Ministrinë e Shëndetësisë dhe për mbrojtjen dhe manifestimin e bindjeve fetare

22 Kor 2013 Hits:853

Komunikatë për media

Komunikatë për media

Kryetari i Partisë së Drejtësisë, njëherit Ministër i Shëndetësisë, prof.dr. Ferid Agani i shoqëruar nga deputët e PD’së, nënkryetarët dhe Kryesinë e degës së PD’së në Vushtrri morri pjesë në Iftarin e organizuar nga Bashkësia Islame në Vushtrri. Mysafir i ftuar në Iftar përveq Kryetarit të PD’së ishte edhe Myftiu i Republikës së Kosovës, mr. Naim Tërnava. Në këtë iftar madhështor dhe masovik të organizuar nën qiellin e hapur morren pjesë më se 1300 të ftuar. Kryetari i PD’së prof. Dr. Ferid Agani, përshëndeti të pranishmit, falenderoj organizatorët duke ju shpreh mirënjohje të sinqertë dhe falenderim të vecantë për këtë...

19 Kor 2013 Hits:937

Urimi i Ramazanit

Të nderuar besimtarë Musliman, Kam kënaqësinë që në emër të organeve qendrore dhe gjithë anëtarësisë së Partisë së Drejtësisë t’ua urojë fillimin e Muajit të bekuar të Ramazanit, Muajit të Paqës, Begatisë dhe Mëshirës së  Allahut të Madhërishëm për gjithë njerëzimin dhe në veçanti për adhuruesit e tij të devotshëm. Urojmë agjërim të lehtë, shëndet, lumturi dhe begati në familjet e juaja. Urojmë që gjatë gjithë këtij muaji të shenjtë të dalin në pah vlerat humane të mirësisë, diturisë, urtisë dhe solidaritetit, virtyte këto të cilat të vetme e qojnë përpara një shoqëri. Muaji i Ramazanit është...

08 Kor 2013 Hits:959

Shpallja e Deklaratës Kushtetuese më 2 korrik 1990 është ndër ngjarjet më të rëndësishme juridike dhe politike në vitet e nëntëdhjeta

Shpallja e Deklaratës Kushtetuese më 2 korrik 1990 është ndër ngjarjet më të rëndësishme juridike dhe politike në vitet e nëntëdhjeta.  Rruga e Kosovës për pavarësi dhe shtet Sovran, ka qenë një rrugë e gjatë, me plotë peripeci, vështirësi, gjak, lot, vuajtje por edhe plotë shpresë dhe lutje të Zoti i Madhërishëm. Delegatët e Kuvendit të Kosovës ndërmorën një akt të rëndësishëm, ku shprehej vullneti i popullit të Kosovës për liri dhe pavarësi politike dhe juridike nga pushtimi jugosllav dhe serb njëkohësisht. Vullneti i qytetarëve të Kosovës më në fund u kurorëzua me lirinë dhe pavarësinë e vendit tonë, dhe...

02 Kor 2013 Hits:1346

Abdullah Klinaku kandidat për kryetar të Komunës së Vushtrisë

Abdullah Klinaku kandidat për kryetar të Komunës së Vushtrisë

Kryesia e degës së Partisë së Drejtësisë në Vushtrri, në mbledhjen e saj të mbajtur më 27 Qershor, njëzëri miratoj propozimin për z. Abdullah Klinaku, kandidat për Kryetar të Komunës së Vushtrrisë. Z. Klinaku, është nënkryetar i Partisë së Drejtësisë, në nivel qëndror, është Kryetar i degës së Partisë në Vushtrri dhe njëherit është Këshilltar politik dhe ligjor i Ministrit të Shëndetësisë. Dega e Partisë së Drejtësisë në Vushtrri, beson fuqishëm që z. Abdullah Klinaku, denjësisht do ta prezantoj programin e PD’së në zgjedhjet lokale si dhe konsideron se kandidatura e tij do të jetë mobilizim dhe fuqi e re...

28 Qer 2013 Hits:1073

VG i Degës në Vushtrri, organizion debat me qytetaret e kësaj komune

VG i Degës në Vushtrri, organizion debat me qytetaret e kësaj komune

Vizioni i Gruas së Partisë së Drejtësisë, dega në Vushtrri, ka organizuar debat me qytetaret e kësaj komune. Pjes?marrëse në këtë organizim ishin mëse 60 pjesëmarrëse. Organizimin e përshëndeti nënkryetari i PD'së, njëherit Kryetari i degës së PD'së në Vushtrri, Abdullah Klinaku. Po ashtu prezent ishte edhe znj. Kimet Zeqa, anëtare e Kryesisë qëndrore të Partisë. Ky organizim kishte për qëllim fuqizimin e PD'së në Vushtrri edhe përmes forcës së gruas.

24 Qer 2013 Hits:1106

Vizioni i Gruas së Degës së Tretë të PD-së zhvilloi takim me qytetaret e Prishtinës

Vizioni i Gruas së Degës së Tretë të PD-së zhvilloi takim me qytetaret e Prishtinës

Vizioni I Gruas së Degës së Tretë të PD-së në Prishtinë mbajti takim me gratë e Prishtinës. Hapjen e takimit e bëri nënkryetarja e Degës znj.Mynevere Qeshmexhiu, e cila falenderojë pjesëmarrëset. Në vijim të fjalimit të saj znj.Mynevere citoi: “Të nderuara motra, patem kënaqesinë që u patem në këtë tubim dhe shpresojmë që nga ky tubim të nxirrni përfundimet dhe përkufizimet më të sakta për të ardhmen tonë dhe fëmijeve tanë. Urojmë që të tubohemi sa më shpejtë me suksese të reja. Le të ecim përpara dhe me ndihmën e Zotit të udhëheqim vendin që duam, duke kërkuar bekimin e tij, por...

20 Qer 2013 Hits:1073

Për nder të Ditës Botërore të fëmijëve- 1 Qershorit,Dega e Gjakovës mban Turneun tradicional të futbollit për Fëmijë

Për nder të Ditës Botërore të fëmijëve- 1 Qershorit,Dega e  Gjakovës  mban Turneun tradicional të futbollit për Fëmijë

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të fëmijëve,Dega e Partisë së Drejtësisë në Gjakovë organizoj Turneun e Futbollit për Fëmijë me moton: “MENDJA E SHËNDOSHË NË TRUP TË SHËNDOSHË”. Ky është edicioni i katërt radhazi që ky aktivitet ju dedikohet fëmijëve, me qëllim të shënimit të kësaj dite si një ditë festive, si një mundësi për promovimin e edukimit fizik, përkatësisht largimin nga dukuritë negative, fuqizimin e shëndetit, si dhe  një ditë sensibilizimi, që përkujdesja ndaj krijesave të veçanta të ketë prioritet të veçantë ….Edhe në këtë edicion fëmijët shfaqën interesimin dhe entuziazmin e jashtëzakonshëm për të qenë pjesë e këtij aktiviteti,që reflekton në afirmimin e kësaj...

08 Qer 2013 Hits:1130

Nënkryetari Abdullah Klinaku merr pjesë në konferencën ndërkombëtare Unionit të Shteteve Islame

Nënkryetari Abdullah Klinaku merr pjesë në konferencën ndërkombëtare Unionit të Shteteve Islame

Nënkryetari i Partisë së Drejtësisë për mardhënie ndërkombëtare, Abdullah Klinaku, morri pjesë në Konferencën ndërkombëtare të Unionit të Shteteve Islame, e organizuar nga Instituti për Hulumtime Sociale dhe Ekonimike. Në këtë Konferencë morren pjesën më se 40 përfaqëesues të shteteve me shumicë muslimane dhe u diskutuan format dhe mundësit e reja të zhvillimit ekonomik në kohën e krizës globale ekonomike si dhe tema të tjera më rëndësi për demokracit dhe zhvillimin ekonomik për shtetet në zhvillim. Ndër të tjera u dënua ashpër edhe gjenocidi i pushtetit të Bashar Esedit ndaj popullsisë së pafajshme të Sirisë.

26 Maj 2013 Hits:1155

Partia e Drejtësisë dërgon për shërim dy jetim

Partia e Drejtësisë dërgon për shërim dy jetim

Me iniciativë të Partisë së Drejtësisë, Fatlum dhe Sherif Vitija u dërguan për shërim në spitalin e qytetit Pamukkale të Turqisë. Fatlumi dhe Sherifi vuajnë nga deformimi I bushtit kurrizor. Gjatë këtyre ditëve ata I vizitojë anëtarja e kryesisë së Partisë së Drejtësisë, znj.Nafije Gash, e cila u interesua për ecurinë e shërimit të tyre.

22 Maj 2013 Hits:1010

Aktivitet humanitar me rastin e ditës botërore të famijes - 15 maji

Aktivitet humanitar me rastin e ditës botërore të famijes - 15 maji

  Në përpjekje të vazhdueshme që edhe në përmasa modeste të  zbusim gjendjen e rëndë ekonomiko- sociale të shumë familjeve në komunen e Gjakovës , Partia e Drejtësisë - Dega në Gjakovë për nder të Ditës Ndërkombëtare të Familjes-15 majit, organizoj aktivitetin humanitar me moton: “Për familje  më të lumtura” Ky është viti i dytë  që përmes këtij aktiviteti synohet sensibilizimi dhe solidariteti me kategoritë e veçanta, duke dashur që së paku në ditët festive të jemi sa më pranë tyre... Nga shpërndarja e veshëmbathjeve kësaj radhe përfituan 25 familje me nevoja të veçanta nga komuna e Gjakovës. Duke mos harruar se kjo...

22 Maj 2013 Hits:1104

Dega e Vushtrisë mbajti Kuvendin Zgjedhor

Dega e Vushtrisë mbajti Kuvendin Zgjedhor

Partia e Drejtësisë dega në Vushtrri mbajti Kuvendin Zgjedhor në prezencën e mbi 150 delegatëve në përfaqësim të plotë të zonës së Vushtrrisë. Në Kuvendin zgjedhor të degës së Vushtrris, prezent ishtë Kryetari i Partisë së Drejtësisë, njëherit Ministër i Shëndetësisë, prof. dr. Ferid Agani, deputetët e Kuvendit të Republikës së Kosovës, z. Jeton Svirca dhe z. Gëzim Kelmendi, të shoqëruar nga nënkryetarët, z. Qeram Telqiu, z. Abdullah Klinaku dhe z. Fahredin Majkovci. Kryetari i Partisë së Drejtësisë, prof. dr. Ferid Agani, gjatë fjalimit të tij potencoj, Partia e Drejtësisë, dhe ideja politike e saj ndërtohet mbi një sistem të...

10 Maj 2013 Hits:1229

Dega e Gjakovës organizoi edicionin e II-të i Turneut në Futboll të Vogël

Dega e Gjakovës organizoi edicionin e II-të i Turneut në Futboll të Vogël

Me datë 28.04.2013, Partia e Drejtësisë-Dega në Gjakovë organizoj  Turneun e Futbollit me moton : “Uniteti është politika më e mire’’, i cili pos karakterit sportiv apo garues, kishte edhe karakter të afrimit, njohjes, të krijimit të ndjesisë së bukur te shoqërimit, ngritjen e ndjenjës së  bashkëpunimit në të gjitha fushë veprimet, kooperimin, forcimin e vlerave më humane të unitetit, vëllazërimin etj. Në edicionin e dytë radhazi të Turneut me nëndegë, pjesëmarrës ishin 11 ekipe, duke përfshirë edhe ekipin nga qendra,ku i pranishëm ishte edhe nënkryetari i PD-së,njëherit deputet në K. e Kosovës z. Jeton Svirca. Pas lojrave shumë të...

02 Maj 2013 Hits:1134

Dhuro gjak, shpëto jetë

Dhuro gjak, shpëto jetë

Dega e PD-së në Pejë organizoi dhënjen e gjakut në qendër të qytetit me moton „DHURO GJAK, SHPËTO JETË“. Të pranishëm përveq kryetarit të degës Gëzim Kelmendi, dhe anëtarëve të kryesisë, pjesëmarrës ishin edhe 54 qytetarë të kësaj komune. Kryetari Kelmendi falenderojë pjesëmarrësit për kontributin e tyre.

02 Maj 2013 Hits:1480

Reagim nga Dega e Gjakovës

Partia e Drejtësisë-Dega në Gjakovë përmes një Reagimi drejtuar Drejtorisë Komunale të Arsimit në Gjakovë ka denoncuar propagandën e emisarëve fetar ndaj pjesës më të ndjeshme të shoqërisë kosovare,respektivisht nxënëseve të shkollave fillore. A duhet kursyer fëmijët nga fushata fetare, përpjekjet për manipulim,keqpërdorim dhe instrumentaliz? .... Në vijim mund të lexoni dokumentin e plotë: Gjakovë,17.04.2013  Nr. i prot. 02/13  Drejtorisë Komunale të Arsimit në Gjakovë Lënda : Reagim Duke çmuar lartë frymëne tolerancës tradicionale ndërfetare si pasurinë më të madhe të kombitshqiptar, shprehim shqetësimin ndaj propagandës fetare nga misionarët ekrishter,përkatësisht nga Bashkësia “Familja” e cila...

23 Pri 2013 Hits:1253

Përcjellja e zhvillimit të bebes dhe nënës gjatë shtatëzënisë

Përcjellja e zhvillimit të bebes dhe nënës gjatë shtatëzënisë

Me datë: 13.04.2013, Vizioni I Gruas I Partisë së Drejtësisë Dega në Gjakovë mbajti Aktivitetin  me karakter informativ nga lëmia e shëndetësisë me temë: “Përcjellja e zhvillimit të bebes dhe nënës gjatë shtatëzënisë” e prezentuar nga Dr. Bleta Baruti Domi. Në aktivitet ishin të pranishëm 31 pjesëmarrës, media, dhe mysafirë të tjerë. Delegacioni nga qendra ishte i përbërë nga Nënkryetarja për çështje të gruas në PD znj. Rukije Mehmeti dhe anëtarja e kryesisë dhe e Vizioni të Gruas Kimete Zeqa. Me praninë e tyre na nderuan edhe përfaqësueset  nga dega e Prizrenit dhe një Mysafire nga Aleanca Kosova e Re...

23 Pri 2013 Hits:1340

U mbajt Kuvendi Zgjedhor i Vizionit Rinor

U mbajt Kuvendi Zgjedhor i Vizionit Rinor

Në ambientet e Hotelit "Grand" në Prishtinë me datë 07.04.2013 mbajti mbledhjen organi i tretë i Vizionit Rinor. Kuvendi Zgjedhor i VR i Partisë së Drejtësisë kishte rreth 200 delegatë. Në këtë kuvend nga Kryetari i VR z. Fahredin Majkovci u prezantuan të arriturat e vitit 2012, u miratua plani një vjeçar për vitin 2013, si dhe u zgjodhën nënkryetarët e VR. Në kuvend pëpos delegatëve, morën pjesë edhe mysafirë nga kryesia qendrore, si kryetari Prof. Dr. Ferid Agani, nënkryetarët z. Jeton Svirca, z. Gëzim Kelmendi, znj. Rukije Mehmeti, z. Qeram Telqiu, anëtarë të tjerë të kryesisë qendrore dhe kryetar të...

11 Pri 2013 Hits:1485

Dega e Prizrenit organizoi takim me qytetarët

Dega e Prizrenit organizoi takim me qytetarët

Dega e Prizrenit organizoi takim me qytetarët e kësaj komune. Hapjen e këtijë takimi e bëri kryetari I degës Azzam Dida, I cili falenderojë qytetarët për pjesëmarrje Qytetarët patën rastin ti parashtrojnë pyetje kryetarit Agani. Kryetari Agani në pyetjet drejtuar tij sqaroi për punën e PD-së që po bënë në të gjitha komunat e Kosovës, në Ministrinë e Shëndetësisë.

06 Pri 2013 Hits:1057

Takim me qytetarët e Klinës

Takim me qytetarët e Klinës

Dega e Klinës organizoi takim me qytetarët e kësaj komune. Hapjen e këtijë takimi e bëri kryetari I degës Imer Pantina, I cili falenderojë qytetarët për pjesëmarrje Qytetarët patën rastin ti parashtrojnë pyetje kryetarit Agani. Kryetari Agani në pyetjet drejtuar tij sqaroi për punën e PD-së që po bënë në të gjitha komunat e Kosovës, në Ministrinë e Shëndetësisë.

06 Pri 2013 Hits:1094

Dega e Fushë Kosovës organizoi takim me qytetarët e kësaj komune

Dega e Fushë Kosovës organizoi takim me qytetarët e kësaj komune

Dega e Fushë Kosovës organizoi takim me qytetarët e kësaj komune. Pjesëmarrës në këtë takim, përvec kryetarit të degës Ali Ismaili, ishin edhe kryetari i PD-së prof. dr. Ferid Agani, nënkryetarët Jeton Svirca, Qeram Telqiu dhe Sekretari Gazmend Ademi. Qytetarët patën rastin ti parashtrojnë pyetje kryetarit Agani. Kryetari Agani në pyetjet drejtuar tij sqaroi për punën e PD-së që po bënë në të gjitha komunat e Kosovës, në Ministrinë e Shëndetësisë.

02 Pri 2013 Hits:1241

Themelohet nëndega në Verban të Vitisë

Themelohet nëndega në Verban të Vitisë

Dega e PD-së në Viti bëri themelimin e nëndegës së saj në Verban. Me vota unanime kryetar i nëndegës u zgjodh Edon Selmani. Të pranishëm nga qendra ishin kryetari i PD-së prof. dr. Ferdi Agani, nënkryetarët Jeton Svirca, Abdullah Klinaku, Qeram Telqiu.

02 Pri 2013 Hits:1091

Kryetari i PD-së uron Besimtarët Krishter

Kryetari i Partisë së Drejtësisë, prof. dr. Ferid Agani uron besimtarët krishter me rastin e Pashkëve

31 Mar 2013 Hits:1100

Gëzim Kelmendi zgjedhet kryetar i Degës në Pejë

Gëzim Kelmendi zgjedhet kryetar i Degës në Pejë

Dega në Pejë ka mbajtur të premtën Kuvendin e Jashtëzakonshëm ku është zgjedhur kryetari dhe kryesia e re 19 anëtarëshe që tani e tutje do t’i prijë Gëzim Kelmendi , i zgjedhur unanimisht për kryetar të PD-së së Pejës, nga 125 delegatë sa morën pjesë në këtë Kuvend.  Jeton Svirca, nënkryetar i PD-së nga niveli qendror ka bërë të ditur se ky Kuvend i jashtëzakonshëm në Pejë vije pasi në Pejë ka zbrit një kuader e re intelektuale fal punëve të pa lodhshme të deputetit Gëzim Kelmendi, i cili ka punuar panderprerë deri në formimin e kwsaj kuadro.Svirca tha...

23 Mar 2013 Hits:1171

Në lagjen Azem Galica formohet nëndega e PD-së

Partia e Drejtësisë, dega në Vushtrri organizoj mbajtjen e Kuvendit të nëndegës së lagjes “Azem Galica” në qytetin e Vushtrrisë. Në të njëjtën kohë u bë edhe anëtarësim 30 anëtarëve të rinjë në Parti. Kuvendi i nëndegës “Azem Galica” zgjodhi Kryetarin e saj z. Enver Mehmetin dhe kryesin e nëndegës. Present në këtë tubim zgjedhor dhe të anëtarësimeve të reja në degën e Vushtrrisë përveq Kryesisë së degës ishin edhe mysafirët nga Qendra e Partisë. Fjalë rasti mbajti Kryetari i partisë së Drejtësisë prof. dr. Ferid Agani, njëherit Ministër i Shëndetësisë si dhe nënkryetarët e Partisë së Drejtësisë, Deputeti z. Jeton...

23 Mar 2013 Hits:1048

Dega e Vushtrrisë themelon nëndegë në fshatin Bivolak

Dega e Vushtrrisë themelon nëndegë në fshatin Bivolak

Partia e Drejtësisë, dega në Vushtrri organizoj mbajtjen e Kuvendit të nëndegës së Bivolakut si dhe anëtarësimin e 50 të rinjëve në Parti. Kuvendi i nëndegës së Bivolakut zgjodhi Kryetarin e saj z. Besart Saraqin dhe kryesin e nëndegës. Në Kuvendin e nëndegës present ishin edhe mbi 50 të rinjë nga qyteti i Vushtrrisë dhe fshatrave të cilët u anëtarësuan në Partinë e Drejtësisë dhe u pajisen me libreza. Present në këtë tubim zgjedhor dhe të anëtarësimeve të reja në degën e Vushtrrisë përveq Kryesisë së degës ishin edhe mysafirët nga Qendra e Partisë. Fjalë rasti mbajtën nënkryetarët e Partisë së...

21 Mar 2013 Hits:1245

Dega e Prizrenit viziton nënat me rastin e 8 marsit

Dega e Prizrenit viziton nënat me rastin e 8 marsit

Me rastin e 8 marsit, ditës së gruas, Vizioni i Gruas i PD-së dega në Prizren, vizitoi nënat e reja në repartin e lindjes në spitalin e Prizrenit. Nënave të reja dhe fëmijëve të posalindur iu dëshiruan jetë të gjatë dhe të lumtur. Me këtë rast iu dhuruan edhe nga një dhuratë modeste.

12 Mar 2013 Hits:1391

Dega e Dytë e Prishtinës organizon aktivitetin "Champions PD"

Degat e Dytë e Prishtinës duke filluar nga data 12 dhe 13 të muajit shkurt filloi aktivitetin "Champions PD" për shiqimin e ndeshjeve të Ligës së Kampionëve në ambientet e PD-së. Deri më tani këtij organizimi i janë përgjigjur shumë të rinj, jo vetëm nga Prishtina. Ky aktivitet synon që nëpërmjet këtij organizimi të rinjtë të kenë mundësinë të njoftohen me ambientet e PD-së, njëherit ky aktivitet i Degës së Dytë të Prishtinës planifikohet të vazhdoj edhe në javët në vijim dhe të kulmoj me finalen e Wembley-t me 25 maj të këtij viti.

11 Mar 2013 Hits:1093

Dhuro gjak, shpëto jetë

Dhuro gjak, shpëto jetë

Më datë 7 mars 2013 nga ora 10:00 deri 16:00,u mbajt aktiviteti i  Vizionit Rinor të Partisë së Drejtësisë, dega Therandë në bashkëpunim me qendrën e transfuzionit të gjakut në Prishtinë. Për nderë të ditës së mësuesit organizuam aktivitetin për dhurimin e gjakut me moton:DHURO GJAK SHPËTO NJË JETË ku dhuruan gjakë mbi 40 vullnetar të gjakut, gjithashtu në ora 17:00 u mbajt tribuna me temën:’’Dhurimi i gjakut vepër e mirë për shtetin,shëndetinë dhe besimin në Zot’’, ku ligjërues kanë ishin nënkryetari I PD-së Jeton Svirca, dr.Gëzim Kelmendi dhe hoxhë Sabit Gashi. Në tribunë kanë qenë mbi 100 qytetarë. Tribunën e nderojë lideri...

11 Mar 2013 Hits:1264

Sfidat rreth edukimit të përgjithshëm në shkollat Kosovare

Sfidat rreth edukimit të përgjithshëm në shkollat Kosovare

Në seminarin dy ditor të organizuar nga Fakulteti i Studimeve Islame me temën “Sfidat rreth edukimit të përgjithshëm në shkollat Kosovare” u mbajt ligjërata “Ligjshmëria e lëndës së edukatës fetare në shkollat tona publike”. Në këtë tribun i ftuar për të ligjëruar ishte edhe nënkryetari i PD-së për Zhvillim dhe Hulumtim Jeton Svirca si dhe deputet në Kuvendin e Kosovës. Këtë ligjëratë me referatet e tyre e begatuan edhe ligjëruesit Dr. Fahrush Rexhepi dhe Mr. Ragim Destani. Deputeti Svirca në referatin e tij mjaft të detajuar dhe plot argumentet ndër të tjera bëri të qartë se përkundër mos ekzistimit të...

11 Mar 2013 Hits:1028

V.R i degës së Gjakovës organizoj kampingun tradicional “Prevalla 2013”

V.R i degës së Gjakovës organizoj kampingun tradicional “Prevalla 2013”

Me datë: 03.03.2013, Vizioni Rinor i Partisë së Drejtesise në Gjakovë, organizoj kampin dimëror në Prevallë në të cilin pos 70 të rinjëve nga dega e Gjakovës,me pjesëmarrjen e tyre na nderuan edhe Kryetari i PD-së,njëherit Ministër i Shëndetësisë prof.dr. Ferid Agani,Nënkryetarët Abdullah Klinaku dhe Fahredin Majkovci,anëtarët e kryesisë në nivel qendror, duke përfshirë edhe ata të vizionit rinor dhe mysafir tjerë. Ky është viti i tretë radhazi që përmes këtij aktiviteti synohet veç tjerash, forcimi i strukturave partiake, forcimi i kohezionit social, zhvillimi i kooperimit,bashkëpunimit, shkëmbimi i përvojave dhe ideve, relaksimi dhe largimi nga rutina e përditshme,duke mos harruar...

11 Mar 2013 Hits:1304

Dega e Obiliqit mbajti kuvendin e punës

Dega e Obiliqit mbajti kuvendin e punës

Dega e Obiliqit mbajti kuvendin e punës. Të pranishëm ishin kryetari i Partisë së Drejtësisë, prof. dr. Ferid Agani, nënkryetarët Jeton Svirca dhe Gëzim Kelmendi.Kryetari Agani falenderojë të pranishmit për pjesëmarrje, ku shpalosi programin e PD-së, punën që po bëhet në Minisstrinë e SHëndetësisë. Kryetari Agani shpërndau libreza për antarët e rinjë. Pas takimit, qytetarët u qerasën me koktejë.

08 Mar 2013 Hits:1395

Dega e dytë e Prishtinës themeloi nëndegë në lagjen Kodra e Trimave

Dega e dytë e Prishtinës themeloi nëndegë në lagjen Kodra e Trimave

Dega e dytë e Prishtinës themeloi nëndegën në lagjen Kodra e Trimave. Të pranishëm nga kryesia ishin nënkryetari Qeram Telqiu dhe Abdullah Klinaku. Në fjalimin e tijë, nënkryetari, gjegjësisht kryetari i degës Jeton Svirca falenderojë pjesëmarrësit. Kryesia e nëndegës votoi për kryetarin e saj.

08 Mar 2013 Hits:1355

Dega e dytë e Prishtinës, themeloi nëndegën në Kolovicë

Dega e dytë e Prishtinës, themeloi nëndegën në Kolovicë

Dega e dytë e Prishtinës themeloi nëndegën në lagjen Kodra e Trimave. Të pranishëm nga kryesia ishin nënkryetari Qeram Telqiu dhe Abdullah Klinaku. Në fjalimin e tijë, nënkryetari, gjegjësisht kryetari i degës Jeton Svirca falenderojë pjesëmarrësit. Kryesia e nëndegës votoi për kryetarin e saj.

08 Mar 2013 Hits:1136

Komunikatë për media

6 mars 2013 Me rastin e 7 Marsit, ditës së Mësuesit, Partia e Drejtësisë përgëzon të gjithë mësimdhënësit dhe u uron suksese të reja në punën e tyre humane dhe fisnike. Arsimimi dhe edukimi i brezit të ri është një nga punët më madhore që mund të bëhen për Kombin dhe Shtetin. Urojmë mësuesit dhe nxënësit që këtë punë madhore të përmbushin në mënyrën më të mirë. Partia e Drejtësisë do angazhohet në mbështetje të përmirësimit të vazhdueshëm të kushteve dhe cilësisë së procesit të arsimit si dhe të ngritjes së bazës materiale të mësimdhënësve.

06 Mar 2013 Hits:1119

Komunikatë për media

6 mars 2013 Me rastin e 15 vjetorit të rënies heroike të Komandantit legjendar të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Adem Jashari dhe anëtarëve të tjerë të familjes Jashari, delegacioni i Partisë së Drejtësisë, i prirë nga Kryetari Prof. Dr. Ferid Agani, bëri homazhe në Prekaz. Sot, ne kujtojmë me dhimbje dhe krenari sakrificën e Familjes Jashari e cila përfaqëson në mënyrën më sublime sakrificën e popullit për liri. Partia e Drejtësisë vlerëson lartë kontributin e të gjithë dëshmorëve të lirisë dhe angazhohet që Kosova e lirë dhe demokratike të përmbush aspiratat e popullit për jetë me të begatshme në paqe dhe liri. Nderojmë sakrificën sublime të Adem...

06 Mar 2013 Hits:1096

Në Vushtri dega mbajti kuvendin e punës

Në Vushtri dega mbajti kuvendin e punës

Dega e Vushtrisë mbajti kuvendin e punës. Të pranishëm ishin kryetari i Partisë së Drejtësisë, prof. dr. Ferid Agani, nënkryetarët Jeton Svirca dhe Gëzim Kelmendi.Kryetari Agani falenderojë të pranishmit për pjesëmarrje, ku shpalosi programin e PD-së, punën që po bëhet në Minisstrinë e SHëndetësisë. Kryetari Agani shpërndau libreza për antarët e rinjë. Pas takimit, qytetarët u qerasën me koktejë.

06 Mar 2013 Hits:1096

Kryesia e PD-së takohet me qytetarët e Kamenicës

Kryesia e PD-së takohet me qytetarët e Kamenicës

Në kuadër të aktiviteteve informuese me qytetarët e vendit, Partia e Drejtësisë në Kamenicë organizoi takim me qytetarët e kësaj komune ku morën pjesë 180 qytetar. Të pranishmëve ju drejtuan Jeton Svirca nënkryetar dhe deputet i PD-së, Abdullah Klinaku nënkryetar dhe këshilltar i Ministrit Agani, Qemail Hasani anëtar i kryesisë dhe këshilltar i ministrit si dhe Feti Mehdiu anëtar i kryesisë dhe këshilltar në asamblenë komunale në Prishtinë. Gjatë debatit në këtë takim qytetarët u informuan për punën që është duke e bërë Partia e Drejtësisë në Qeveri respektivisht në Ministrinë e Shëndetësisë si dhe në Kuvendin e Kosovës përmes deputetëve...

03 Mar 2013 Hits:1050

Turnir futbolli me rastin e pavarësisë nga dega e Klinës

Turnir futbolli me rastin e pavarësisë nga dega e Klinës

  Me rastin e Ditës së Pavarësisë së Kosovës, dega e PD-së në Klinë, pas disa vizitave, ka mbajtur manifestimin qendror në fshatin Gremnikë, afër Klinës, në qendrën sportive, ku e ka shënuar më aktivitetin sportiv  TURNIR FUTBOLLI. I gjithë turniri kaloi në frymën më miqësore të mundshme dhe gjatë pauzës kishte edhe një koktej rasti. Gjatë njëmbëdhjetë ndeshjeve që u luajtën, ekiptet në vijim zunë tri vendet e para Volljakë  Rigjevë  Gllarevë  

27 Shk 2013 Hits:1422

Për nder të 5 vjetorit, Dega e Parë e Prishtinës shpërndan dhurata për nënat

Për nder të 5 vjetorit, Dega e Parë e Prishtinës shpërndan dhurata për nënat

Për nder të pesë vjetorit të pavarësisë së shtetit tonë, Dega e parë e Prishtinës e Partis së Drejtësisë  me datë 17.02.2013 në ora 14:00 bëri një vizitë në repartin e gjinokologjisë, konkretisht në repartin e lindjeve. Nënave dhe foshnjave ju ndan buqeta me lule dhe foshnjave pelena, vizita u percoll nga stafi i Gjinekologjis, në një klimë shumë mikpritëse dhe domethënëse për degën duke na falenderuar se nuk i harruam kurr, e në vecanti ne raste festash. Delegacioni përbëhej nga Kryetari i Degës prof.Lulzim Uka, Nënkryetarja për qështje të gruas dr. Rukije Mehmeti, znj. Kimete Zeqa Nënkryetare përqështje të...

20 Shk 2013 Hits:2032

Dega e Parë e PD-së në Prishtinë mbajti Kuvendin e Punës

Dega e Parë e PD-së në Prishtinë mbajti Kuvendin e Punës

Dega e Parë e PD-së në Prishtinë mbajti Kuvendin e Punës. Kuvendi u hap nga anëtarja e Kryesisë së Degës znj. Mimoza Brahimi. Në fjalimin e tij kryetari i Degës z.Lulzim Uka prezantojë në pika të shkurta punën një vjecare që është bërë nga Dega e I-rë e Prishtinës dhe objektivat për vitin 2013 duke premtuar se angazhimi i degës do të rritet në vitet pasuese. Kryetari i PD-së prof.Dr. Ferid Agani delegatëve të Kuvendit u foli për gjendjen në PD dhe ecurit e Ministrisë së Shëndetësisë si dhe njëherit kërkojë një përkushtim më të madh të të gjitha degëve të PD-së në...

01 Jan 2013 Hits:1270

Dega e Therandës mbajti kuvend pune

Dega e Therandës mbajti kuvend pune

Me date 22 dhjetor 2012 dega e Partisë së Drejtësisë në Therandë ka mbajtur kuvendin e punës ku të pranishëm ishin gjithsej 100  pjesmarrës. Mbledhja fillojë me këto pika të rendit të ditës: 1)  Shpalosja e arritjeve të degës gjatë vitit 2012, nga nënkryetari për zhvillim dhe hulumtim juristi Rinor Obrazhda, 2)  Shpalosja e platformës së Partisë së Drejtësisë së degës sonë në të ardhmën, nga kryetari i degës Bajram Tërshani, 3)  Fjala e rastit për musafirët- nënkryetari Jeton Sfirca, 4)  Shpërndarja e librezave  nga vet dora e liderit tonë njëherit dhe Ministrit të Shëndetësisë Prof.Dr. Ferid Agani,ku u dhanë 50 libreza simpatizantëve 5)  Fjala...

23 Dhe 2012 Hits:1450

Dega e Fushë Kosovës themelon dy nëndegë të reja

Dega e Fushë Kosovës themelon dy nëndegë të reja

Dega e Partisë së Drejtësisë në Fushë Kosovë në kuadër të projektit për zgjerimin e partisë themeloi dy nëndegë të reja. Në kuvendin e nëndegës në Grabofc ku morën pjesë 20 veta dhe kryetar u zgjodh Rifat Imzi. Ndërsa në kuvendin e nëndegës Bardhi i Madh morën pjesë 47 veta dhe kryetar u zgjodh Esad Kodra. Në këtë aktivitet morën pjesë edhe kryesia qendrore në krye me kryetarin e Partisë prof.dr. Ferid Agani i cili iu drejtua të pranishmëve me një fjalë rasti. Kryetari Agani tha se: “Programi i PD-së është unik dhe se asnjë parti tjetër, në mënyrë...

22 Dhe 2012 Hits:1620

Selvete Shurdhani zgjidhet kryetare e degë së Gjilanit

Selvete Shurdhani zgjidhet kryetare e degë së Gjilanit

Dega në Gjilan ka mbajtur të shtunën Kuvendin e Jashtëzakonshëm ku është zgjedhur kryesia e re 15 anëtarëshe që tani  e tutje do t’i prijë Selvete Shurdhani, e zgjedhur unanimisht për kryetare të PD-së së Gjilanit, nga  77 delegatë sa morën pjesë në këtë Kuvend. Jeton Svirca, nënkryetar i PD-së nga niveli qendror ka bërë të ditur se ky Kuvend i jashtëzakonshëm në Gjilan vije pas kontestimit të legjitimitetit të kryesisë së mëparshme dhe pasivitetit që ajo ka treguar. Ai nuk bëri të ditur se a është shkarkuar kryetari dhe kryesia e vjetër, por vetëm tha...

16 Dhe 2012 Hits:1962

Komunikatë

Komunikatë

Dega e Tretë e Partisë së Drejtësisë në Prishtinë përshëndet nismën e kryeministrit të Republikës së Shqipërisë për hartimin e ligjit për shtetësinë shqiptare, për shqiptarët kudo që janë, nismë e cila përket edhe me 100 vjetorin e Pavarsisë. Kjo nismë çon në bashkimin e qytetarëve, dhe është procese që duhet të përshëndeten nga të gjithë, sepse vetëm kështu arifmojmë vlerat e mirëfillta mbarëkombëtare.

04 Dhe 2012 Hits:1449

Komunikatë

Partia e Drejtësisë,  përshëndet verdiktin e drejt të Tribunalit të Hagës për pafajësinë dhe lirimin e Ramush Haradinajt, njërit nga komandantet e spikatur të UÇK-s dhe kryetar i AAK-së. Është kjo dëshmia me e qartë se lufta e UÇK-së ishte e  drejtë. PD mirëpret kthimin e Haradinajt dhe aktivizimin e tij në politikën kosovare duke e çmuar lart virtytet e tij prej komandanti, politikani dhe një udhëheqësi të mirëfilltë dhe të dëshmuar që punoi për interesin e popullit të vet, i cili punoi me vetmohim të pashoq  për  ngadhënjimin e paqes mbi luftën dhe forcimin e sigurisë dhe stabilitetit...

29 Nan 2012 Hits:1262

Mbledhja e Këshillit Drejtues me rastin e 100 vjetorit të pavarësisë

Mbledhja e Këshillit Drejtues me rastin e 100 vjetorit të pavarësisë

  Me rastin e 100 vjetorit të pavarsisë së shtetit Shqipëtar, Partia e Drejtësisë organizoi mbledhjen e Këshillit Drejtues, ku në fjalimin e tijë kryetari I PD-së prof. dr. Ferid Agani tha:Të nderuar anëtarë të Këshillit Drejtues të Partisë së Drejtësisë Kam nderin dhe kënaqësin që tu drejtohem në këtë mbledhje solemne të Këshillit Drejtues të Partisë së Drejtësisë me rastin e 100 vjetorit të shpalljes së pavarësisë së Shtetit Shqiptarë. Një jubilee, sa i rrallë aq edhe i rëndësishëm, në historinë mijë-vjeçare të popullit Shqiptarë. Është ky momenti kur me mall dhe dashuri, me respekt dhe nderim të thellë kujtojmë të gjithë...

25 Nan 2012 Hits:1464

Dega e Partisë së Drejtësisë në Prizren themeloi edhe dy nëndegë të reja

Dega e Partisë së Drejtësisë në Prizren themeloi edhe dy nëndegë të reja

Dega e Partisë së Drejtësisë në Prizren në kuadër të projektit për zgjerimin e partisë themeloi dy degë të reja. U themelua nëndega Pavarësia dhe Lidhja e Prizrenit ku prezent ishin 83 veta. Në këtë aktivitet morën pjesë edhe kryesia qendrore në krye me kryetarin e Partisë prof.dr. Ferid Agani i cili iu drejtua të pranishmëve me një fjalë rasti. Kryetari Agani gjatë fjalimit të tij ndër të tjera tha: “ Partia e Drejtësisë me alternativën serioze politike, me rolin aktiv politik dhe kontrsuktiv që ka për vendin dhe me kontributin konkret në Qeverisje çdo ditë e më shumë...

18 Nan 2012 Hits:1383

Dega e Gjakovës dhe e Prizrenit, organizojnë turnir të përbashkët

Dega e Gjakovës dhe e Prizrenit, organizojnë turnir të përbashkët

  Partia e Drejtësisë dega në Gjakovë dhe ajo në Prizren organizuan këtë aktivitet të përbashkët,me qëllim që aktivitetet e ndryshme të jenë edhe një rast gëzimi, uniteti,mirësie,tolerance, ku përmes tyre shprehën në mënyrë reale dhe praktike zhvillimi social i vlerave te tilla si miqesia, bashkëpunimi, uniteti... Pjesëmarrës në këtë aktivitet ishin gjashtë ekipe, respektivisht nga tri ekipe nga dega e Gjakovës dhe ajo e Prizrenit,që ishin të kategorizuara në junior , senior dhe veteran. Në përballjen e juniorve fitore shënoj ekipi nga dega e Prizrenit , ndërsa në ekipet e seniorëve dhe të veteranëve fitore shënuan ekipet nga Gjakova. Takimet u...

08 Nan 2012 Hits:1081

Dega e Therandës themelon një nëndegë dhe një aktiv

Dega e Therandës themelon një nëndegë dhe një aktiv

Dega e PD-së në Therandë themeloi aktivin në Sllapuzhan. Kryetar i aktivit u zgjodh Isuf Sylaj. Në fshatin Sllapuzhan u themelua nëndega. Të pranishëm ishin 26 delegatë. Kryetar i nëndegës u zgjodh Sokol Zeqa.Të pranishëm ishin edhe kryetari i PD-së prof. dr. Ferid Agani, nënkryetarët Jeton Svirca, Abdullah Klinaku.

07 Nan 2012 Hits:1053

Një delegacion nga Büyük Birlik Partisi viziton Partinë e Drejtësisë

Një delegacion i Partisë Bashkimi i Madh (Buyuk Birlik Partisi ) nga Republika e Turqisë  i udhëhequr nga Kryetari i saj z. Mustafa Destici vizituan Partinë e Drejtësisë me ç’rast ju organizua një pritje e ngrohtë nga Kryetari prof. dr. Ferid Agani me bashkëpunëtor. Kryetari Agani e njoftojë delegacionin turk me ecurit aktuale politike në Kosovë, angazhimet që po bënë PD-ja dhe qeveria e Kosovës në  të mirë të  qytetarëve të Kosovës, ruajtjen dhe forcimin e stabilitetit politik dhe ekonomik në vend dhe për proceset integruese euro-atlantike të vendit. Kryetari Agani shfrytëzojë rastin të falënderojë popullin dhe shtetin turk për ndihmën e...

06 Nan 2012 Hits:1103

Dega e Gjakovës realizoi aktivitet humanitar për nderë të Kurban Bajramit

Partia e Drejtësisë Dega në Gjakovë për nder të festës së Kurban Bajramit,duke dashur që të përcjell mesazhin e kësaj feste,njëherit duke marrë parasysh gjendjen e rëndë ekonomiko- sociale  në vendin tone, realizoj aktivitetin humanitar tashmë tradicional të shperndarjes së veshëmbathjeve, pakove ushqimore dhe mishit të kurbanit për familjet që jetojnë nën minimumin jetik. Në kuadër të këtij aktiviteti Dega e PD-së në Gjakovë ka realizuar shpërndarjen e ndihmave humanitare duke përfshirë veshëmbathjet, mishin e kurbanit dhe 100 pako ushqimore për po aq  familje në nevojë të komunës së Gjakovës. Ky është viti i tretë radhazi, apo përpjekja e radhës që...

31 Tet 2012 Hits:1184

Për nderë të Bajramit, PD organizon turnir në futboll të vogël

Për nderë të Bajramit, PD organizon turnir në futboll të vogël

Për nderë të Kurban Bajramit me datë 28.10.2012 Dega e II-të e Prishtinës organizoi turnir në futboll të vogël. Pjesëmarrës në këtë aktivitet ishin degët e PD-së nga qytete të ndryshme të Kosovës. Në fillim të aktivitetit të pranishmëve ju drejtua kryetari i PD-së z. Ferid Agani i cili ndër të tjera shpalosi disa nga kujtimet e tij të fëmijërisë që lidheshin me aktivitetin e futbollit si dhe tregoj admirimin që ka për këtë sport, ndërkaq organizatori i turnirit kryetari i Degës së II-të të Prishtinës z.Jeton Svirca vuri në pah se qëllimi kryesor i aktivitetit është forcimi i unitetit...

29 Tet 2012 Hits:1584

Urim me rastin e Kurban Bajramit

Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës, Të nderuar besimtarë Musliman, Paqa dhe Mëshira e Krijuesit të Gjithëmëshirshëm qoftë me Ju dhe të gjithë qytetarët e Kosovës. Kemi dëshirën dhe kënaqësinë t’u urojmë Kurban Bajramin paqe dhe begati në familjet e juaja. Duke e lutur Zotin e Madhërishëm që të pranojë lutjet dhe veprat e devotshmërisë ndaj Krijuesit të gjithësisë, urojë që t’i gëzojmë të gjitha dobitë e kësaj Feste, në rrafshin trupor, psikologjik, social, dhe shpirtëror. Zoti i gjithëmëshirshëm fuqiplotë ju shpërbleftë me të gjitha të mirat dhe begatit e tij në këtë botë dhe botën tjetër, juve dhe...

25 Tet 2012 Hits:1166

Dega e Therandës, organizon aksion humanitar

Dega e Therandës, organizon aksion humanitar

  Me rastin e Kurban Bajramit, dega e PD-së në Therandë organizoi aktivitetin “Ëmbëlsira më e mirë”, ku u ndanë tri shpërblime dhe ëmbëlsirat iu shpërndanë 50 familjeve skamnore në fshadin Grajqevc, Duhël dhe Sllapuzham Të pranishëm ishin nënkryetari Abdullah Klinaku, kryetari I degës së Prizrenit, Azzam Dida dhe përfaqësusi I KËD Kosova, Rexhep Kuqi.  

24 Tet 2012 Hits:1112

VR i degës së Vushtrisë organizoi kamping në Shqipëri

VR i degës së Vushtrisë organizoi kamping në Shqipëri

Vizioni Rinor I Partisë së Drejtësisë, dega Vushtrri me 12 tetor 2012 deri më 14 tetor 2012 organizoi një kamping në Shqipëri gjegjësisht tek Shkëmbi i Kavajës. Gjatë qëndrimit Vizioni Rinor i degës së Vushtrrisë organizoi edhe disa seminare me tema siq ishin “Roli i të rinjëve në ngritjen dhe zhvillimin e partisë” dhe “Si ta largojmë monotoninë e cila e ka kaplu rininë tonë”. Për këto tema foli nënkryetari i Partisë së Drejtësisë për mardhënje ndërkombëtare Abdullah Klinaku. Nga dega të pranishëm përveq nënkryetarit të qështjes rinore Ermal Lahu pjesëmarrës ishin edhe kryetari i Degës Islam Krasniqi nënkryetari Rustem...

18 Tet 2012 Hits:1256

Komunikatë për media

Kryesia e Partisë së Drejtësisë shpreh keqardhje për largimin e Prof. dr Muhamet Mustafës nga Koalicioni për Kosovë të Re duke e vlerësuar kontributin e tij të deritanishëm në grupin parlamentar të Koalicionit si me vlerë dhe konstruktiv. Kryesia e PD gjithashtu shpreh keqardhje për largimin e Amir Ahmetit nga PD dhe Koalicioni Për Kosovë të Re. Pas kritikave që ia drejtuan organet e PD-së Amir Ahmetit për sjelljet e tij karrieriste dhe jo statutare dhe shkarkimin nga detyra me përgjegjësi, PD ka prit që Amir Ahmeti të reflekton dhe me një autokritikë ti kthehet angazhimit në PD dhe...

13 Tet 2012 Hits:1171

Vizioni Rinor mori pjesë në takimin e 5-të të Lidhjes Mbarëshqiptare të Forumeve Rinore

Vizioni Rinor mori pjesë në takimin e 5-të të Lidhjes Mbarëshqiptare të Forumeve Rinore

Në aktivitetet e shumta që po zhvillohen në vigjilje të 100 vjetorit të pavarësisë së Shqipërisë me datë 30 shtator 2012 u mbajt edhe takimi i 5-të i Lidhjes Mbarëshqiptare të Forumeve Rinore në Preshevë. Me ftesë të FR të PDSH-së (nikoqir i këtij takimi) pjesëmarrës në këtë takim ishte edhe Vizioni Rinor i PD-së në përbërje me Jeton Berishen, Afrim Ahmetin, Agim Rrahmanin dhe Liridon Kurtin. Në emër të Vizionit Rinor gjatë takimit të punës të mbajtur në sallën e Asamblesë Komunale në Preshevë të pranishmeve ju drejtua Afrim Ahmeti, i cili ndër të tjera propozoi që Lidhja e sapo formuar...

10 Tet 2012 Hits:5275

Themelohet dega në qytetin e Vitisë

Themelohet dega në qytetin e Vitisë

  Partia e Drejtësisë mbajti Kuvendin e themelimit të degës në komunën e Vitisë. Me vota unanime kryetar i degës u zgjodh Bekir Haliti Në fjalën e tijë kryetari Agani falenderojë të pranishmit dhe theksoi se PD po korrë suksese të njëpasnjëshme, dhe numri i përkrahësve tanë po rritet cdo ditë. Vlerat konservatore që promovon PD-ja po mishërohen me qytetarin në cdo hap. Të pranishëm nga qendra ishin kryetari i PD-së prof. dr. Ferid Agani, nënkryetarët Qeram Telqiu, Gëzim Kelmendi dhe Fahredin Majkovci.  

06 Tet 2012 Hits:1960

Urime viti i ri akademik 2012/13

Partia e Drejtësisë ju uron të gjithë studentëve suksese në këtë vit të ri akademik.Le të jetë ky vit i mbarë për të gjithë studentët me dëshirën më të mirë që të keni shëndetin e mirë dhe suksese në këtë rrugë të dijës.

01 Tet 2012 Hits:1368

Themelimi i degës së PD-së Në Kaçanik

Themelimi i degës së PD-së Në Kaçanik

Partia e Drejtësisë mbajti kuvendim e themelimit të degës në qytetin e Kacanikut. Të pranishëm në këtë kuvend ishin 120 delegatë. Me vota unanime kryetar e degës u zgjodh znj/Hyrijeta Burrniku. Dega zgjodhi 19 anëtarë të kryesisë. Të pranishëm nga qendra ishin kryetari i PD-së prof. Dr. Ferid Agani, nënkryetarët Jeton Svirca, Gëzim Kelmendi, Abdullah Klinaku, Fahredin Majkovci, dhe koordinatori organizativ Bajram Tërshani. Në fjalën e tijë kryetari Agani falenderojë të pranishmit dhe theksoi se PD po korrë suksese të njëpasnjëshme, dhe numri i përkrahësve tanë po rritet cdo ditë. Vlerat konservatore që promovon PD-ja po mishërohen me qytetarin në cdo hap.

11 Sht 2012 Hits:1508

Themelohet nëndega në lagjen Flamuri në Prizren

Themelohet nëndega në lagjen Flamuri në Prizren

Dega e PD-së në Prizren themeloi nëndëgën e saj në lagjen “Flamuri” Të pranishëm nga qendra ishin kryetari i PD-së prof. Dr. Ferid Agani, nënkryetari Jeton Svirca, Fahredin Majkovci dhe kryetari i degës së Prizrenit Azam Dida. Në fjalën e tij lideri i PD-së dr. Ferid Agani veç tjerash shprehu gatishmërinë për të qenë sa më afër të rinjëve duke kultivuar vlerat e mirëfillta të popullit shqiptar, respektivisht vlerave të sakrifices sublime dhe atdhedashurisë, gatishmërisë për sakrifikim për komb dhe shtet në emër të Zotit të Madhërishëm. Vlera këto që janë shembulli më i mire, që e kanë karakterizuar popullin tone dhe me të...

10 Sht 2012 Hits:1341

Dega II dhe III e PD-së në Prishtinë shpërndanë ndihma për familjet skamnore për nderë të Fitër Bajramit

Për nderë të festës së Fitër Bajramit, dega II dhe III e PD-së në Prishtinë, zhvilluan aksion bëmirës për familjet skamnore në qytetin e Prishtinës. Ky aksion u mirëprit nga familjet të cilat falenderuan organizatorët e këtijë aksioni.

19 Gus 2012 Hits:1269

Urimi i kryetarit të PD-së, prof. dr. Ferid Agani me rastin e Fitër Bajramit

Te nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës, Të nderuar besimtarë Musliman, Të nderuar anëtarë dhe mbështetës të Partisë së Drejtësisë, Ju dërgojë përgëzimet më të ngrohta me rastin e Festës së madhe të besimtarëve Musliman Fitër Bajramit. Pas një muaji të devotshmërisë së përkushtuar ndaj Krijuesit të botërave arritët që me adhurim të sinqertë dhe të vendosur të dëshmoni se vullneti dhe përkushtimi i juaj për të qenë në rrugën e Zotit të madhërishëm janë më të fuqishëm se epshet dhe shtytjet e juaja materiale. Urime të përzemërta për këtë fitore të madhe. Zoti i gjithëmëshirshëm fuqiplotë ju shpërbleftë me të gjitha...

18 Gus 2012 Hits:1242

Degët I, II dhe III të PD-së në Prishtinë, organizuan iftar të përbashkët

Për nderë të muajit të Ramazanit, dega I, dega II dhe dega III e PD-së në Prishtinë organizuan iftarë të përbashkët.Të pranishëm ishin nënkryetarët e partisë, kryetarët e degëve, Lulzim Uka, Jeton Svirca dhe Agim Qehaja. Pjesëmarrës ishin edhe anëtarët e degëve, aktivist dhe qytetarë. Kryetarët e degëve falenderuar pjesëmarrësit dhe shprehen vullnetin për shtrirje më të madhe të aktivitetit të PD-së në Prishtinë.

17 Gus 2012 Hits:1377

PD organizoi iftar, me rastin e muajit të shenjtë të Ramazanit

PD organizoi iftar, me rastin e muajit të shenjtë të Ramazanit

Me rastin e muajit të shenjtë të Ramazanit, Partia e Drejtësisë organizoi iftar. Të pranishëm ishin kryesia e PD-së, politikan,analist, aktor, dhe personazhe të tjera publike të Kosovës. Gjithashtu PD organizoi iftar edhe me imamët e xhamiave të Kosovës. Gjatë fjalimit të tij, kryetari I PD-së prof. dr. Ferid Agani falenderojë pjesëmarrësit për prezencen e tyre dhe përkrahjen e vazhdueshme që I kanë bërë dhe po I bëjnë PD-së në rrugëtimin e saj.

16 Gus 2012 Hits:1350

Dega e PD-së në Gjakovë shtron Iftar me rastin e muajit të Ramazanit

 Dega e PD-së në Gjakovë shtron Iftar me rastin e muajit të Ramazanit

    Në vazhdën e aktiviteteve me rastin e muajit të madhërishëm të  Ramazanit, Partia e Drejtësisë-Dega në Gjakovë ka shtruar Iftar të përbashkët. Në këtë iftar tashmë tradicional, të pranishëm nga qendra ishin lideri i PD-së, njëherit Minister i Shëndetësisë prof.dr.Ferid Aganit, nënkryetari prof.Q. Telqiut,deputeti J. Svirca,akademiku F. Mehdiu,sekretari G. Ademi, z.Q. Hasani dhe anëtari i nderit  dr. S. Haxhijaha. Të ftuar në këtë iftar ishin edhe intelektualë, përfaqësues të institucioneve arsimore, shëndetësore, përfaqësues të K. B. Islame të Gjakovës, imam të komunës së Gjakovës, besimtarë, përfaqësues të subjekteve politike, përfaqësues të Sh.I. Jakova” përfaqësues të mediave,afaristë, personalitete nga fusha të ndryshme,...

07 Gus 2012 Hits:1277

PD në Therandë hap zyrën e saj, dhe themelon nëndegë në fshatin Grajqevc

PD në Therandë hap zyrën e saj, dhe themelon nëndegë në fshatin Grajqevc

Me datën 2 korrik 2012, dega e PD-së në Therandë bëri hapjën e zyrës së saj në qendër të qytetit. Të pranishëm në përurim ishin kryetari Ferid Agani, dhe anëtarët e kryesisë së PD-së.  Para mediave dhe të pranishmëve u bë prejra e shiritit, pastaj kryetari i degës Ing.Bajram Tërshani e fillojë fjalimin duke e falënderuar Zotin, dhe ua uroj argjëruesve muajin e shejtë të Ramazanit, ku tha: Shpallaj e Kur'anit ka filluar në këtë muaj, dhe ne pikërisht deshtëm që hapjen e zyrës ta bëjmë në këtë muaj të bereqetshëm, pataj falënderojë të pranishmit. Pas kësaj fjalën e mori...

05 Gus 2012 Hits:1227

Dega e Parë e Prishtinës shpërndan ndihma humanitare për Ramazan

Dega e Parë e Prishtinës shpërndan ndihma humanitare për Ramazan

Për nder të Muajit të Shenjtë të Ramazanit dhe me qëllim të solidarizimit dhe përpjekjes për zbutjen e varfërisë, dega e parë e Partisë së Drejtësisë në Prishtinë ka zhvilluar një aktivitet bamirës. Me këtë rast, në familjet e varfra të lagjes “Kodra e Trimave” në Prishtinë, janë shpërndarë një numër i konsiderueshëm i pakove ushqimore. Familjet që kanë pranuar ndihmën e degës së parë të Partisë së Drejtësisë në Prishtinë kanë falënderuar PD-në për një iniciativë të tillë.

30 Kor 2012 Hits:1543

Dega e PD-së në Ferizaj mban Kuvendin Zgjedhor

Dega e PD-së në Ferizaj mban Kuvendin Zgjedhor

Dega e Partisë së Drejtësisë, në Ferizaj të premten mbajti Kuvendin Zgjedhor të pestin me radhë. Në këtë Kuvend punimet u zhvilluan me prezencen e mbi 60 delegatëve që përfaqësonin në tërësi Komunën e Ferizajit. Në Kuvendin Zgjedhor të Partisë së Drejtësisë dega në Ferizaj, Kryetar është zgjedhur ingjinier Bujar Ademi. Kryetari I sapo zgjedhur I degës z. Ademi në fjalimin e tij të rastit tha: “ Partia e Drejtësisë është Parti e vlerave etike dhe profesionale dhe si e tillë është dritë politike në mesin e turbullirave dhe paqartësive politike që është duke kaluar vendi jonë. Unë si I besuari...

29 Kor 2012 Hits:1337

Telegram ngushëllimi

Me dhimbje të thellë kuptuam lajmin për humbjen e familjarit tuaj z.Ali Podrimja. Duke bashkë ndjerë dhimbjen me ju ne u shprehim ngushëllimet tona më të sinqerta, kjo është një humbje e madhe jo vetëm për ju si familje por edhe për shtetin e Kosovës dhe kombin shqiptarë. Humbëm një njeri të madh, një vigan të fjalës shqipe, andaj mungesa e tij do të ndihet çdo herë edhe pse ai do të jetë i pranishëm në kujtimet tona më të mira. Ali Podrimja do të jetë pran nesh me shkrimet e tija, me vargjet e tija andaj do ta kemi më të...

23 Kor 2012 Hits:1682

Dega e Tretë e PD-së në Prishtinë, drejtuar Ambasadave të Bashkimit Evropian në Kosovë

Nga: Dega  e Tretë e Partisë së Drejtësisë në Prishtinë Për: Ambasadat e Bashkimit Evropian në Prishtinë Të nderuar përfaqësues të ambasadave të BE-së në Prishtinë, Dega e Tretë e Partisë së Drejtësisë në Prishtinë, me këtë letër të hapur kërkon nga ju të keni lehtësime në dhënien e vizave për qytetarët e Republikës së Kosovës. Janë të shumta rastet kur qytetarëve tanë u refuzohet dhënia e vizës për vizita të familjarëve, vizita turistike apo për arsyeje biznesi. Për qytetarët e Republikës së Kosovës aplikimi për vizë Schengen është mjaftë i mundimshëm, pasi nga ata kërkohen shumë dokumente dhe të paguajnë taksën...

23 Kor 2012 Hits:1485

Dega e PD-së në Vushtri, shpërndan ndihma humanitare për Ramazan

Dega e PD-së në Vushtri, shpërndan ndihma humanitare për Ramazan

Anëtarët e kryetsisë së Vizionit Rinor së bashku me kryetarin e degës Islam Krasniqi dhe nënkryetarin e PD-së Abdullah Klinakun bënë shpërndarjen e ndihmave për disa familje skamnore të Komunës së Vushtrisë . Ky aktivitet u bë falë përkrahjes që e bënë donatorët tonë siq ishin “Emona Shoping Center” me pronar Agron Mikulovci, Fabrika e Miellit “Standard” me pronar Vejsel Metehiu, fabrika e ngjyrave “EcoTech” me pronar Sufi Metehiun, mishtorja “Apetiti” me pronar Avni Pasoma dhe “Sanitaria Valoni” me pronar Valon Dallkun.

21 Kor 2012 Hits:1595

PD uron besimtarët me rastin e muajit të shenjtë të Ramazanit

  Të nderuar besimtarë Kemi dëshirën dhe kënaqësinë t’u urojmë një agjërim  të lehtë dhe begati në familjet e juaja.Përgjatë këtijë muaji të bekuar, dalin në pah vlerat humane të mirësisë dhe solidaritetit, virtyte të cilat qojnë përpara një shoqëri.  Muaji i Ramazanit është një provë e vetëpastrimit shpirtëror e një dëshmi e përkushtimit të pastër e të vërtetë ndaj fesë islame. Qoftë i lehtë për ju ky muaj agjërimi! Zoti ua pranoftë agjërimin.  

19 Kor 2012 Hits:1294

Komunikatë për media

KOMUNIKATË PËR MEDIA Prishtinë,17 korrik 2012 Duke shqyrtuar gjendjen aktuale në vend, kryesia e PD-së mbështet fuqishëm angazhimin e Qeverisë së Kosovës për ndërmarrjen e të gjitha masave politike, ligjore dhe të sigurisë në mënyrë që në shtator të përfundon mbikëqyrja ndërkombëtare e Pavarësisë së Kosovës dhe e tërë përgjegjësia e funksionimit të shtetit të realizohet nga organet vendore. Kryesia e PD-së konsideron se Plani i Ahtisarit është e vetmja mundësi dhe zgjidhje për të gjitha problemet e komunitetit serb në veri të Kosovës dhe për krijimin e kushteve që edhe qytetarët e kësaj pjese të vendit ti realizojnë aspiratat e...

17 Kor 2012 Hits:1411

Vizioni Rinor organizoi kampingun një ditor “Drini i Bardhë 2012’’

 Vizioni Rinor organizoi kampingun një ditor “Drini i Bardhë 2012’’

Me datë 01.07.2012 Vizioni Rinor organizoi kampingun një ditor “Drini i Bardhë 2012’’ në të cilin morën pjesë mbi 70 të rinjë nga të gjitha degët ku shtrihet PD-ja.  Aktivitetit ju bashkëngjiten edhe anëtarë të kryesisë së PD-së si dhe kryetar të degëve. Të rinjtë patën mundësi që përpos aktivitetit rekreativ edhe të njihen mes veti. Kryetari i Vizionit Rinor, Fahredin Majkovci,  ju drejtua me një fjalim pjesëmarrësve ku prezantojë para tyre punën që po bëhet në Vizionin Rinor si dhe objektivat për të ardhmen. Pjesë e debatit ishin të rinjtë me pyetjet dhe sugjerimet e tyre të cilët e pasuruan...

04 Kor 2012 Hits:1743

Themelohet nëndega në Lagjën e Boshnjakëve në Mitrovicë

  Sot më 30 qershor 2012, dega Partisë së Drejtësisë në Mitrovicë themeloi nëndegën e saj në Lagjen e Boshnjakëve. I pranishëm ishte edhe kryetari i PD-së prof. dr. Ferid Agani, nënkryetarët Jeton Svirca, Abdullah Klinaku, Qeram Telqiu, Rukije Mehmeti, anëtari i kryesisë Qemajl Hasani, kryetari i degës në Mitrovicë Eset Shaqiri,nënkryetari i degës së Tretë të PD-së në Prishtinë Shpëtim Potera, sekretari i degës së Vushtrisë Eroll Venhari. Prezent në kuvend ishin 25 delegatë. Pa asnjë votë kundër kryetare e nëndegës u zgjodh Fatime Sadiku. Në një fjalim kryetari i degës së Mitrovicës, Eset Shaqiri theksoi se ndihet krenar që një femër është...

30 Qer 2012 Hits:1589

Miratohet në parim Projektligji i ri për Shëndetësinë

“Projektligji i shëndetësisë është pjesë e pakos reformuese legjislative në të cilën gjendet edhe Projektligji i sigurimeve shëndetësore që po ashtu është i përpiluar dhe dakorduar në tërësi me BB dhe FMN. Me këtë pako reformuese Kosova është në situatë që për herë të parë në periudhën e pas luftës të fillojë ndryshimin e gjendjes në shëndetësinë e saj në bazë të një projekti reformues që ka mbështetjen e plotë të partnerëve relevant ndërkombëtar dhe në veçanti BB dhe FMN”, tha para deputetëve Ministri Ferid Agani Prishtinë, 28 qershor 2012 Kuvendi i Kosovës i Republikës së Kosovës  miratoi sot me shumicë...

28 Qer 2012 Hits:2625

Dega e PD-së në Gjakovë themeloi tri nëndegë

Dega e PD-së në Gjakovë themeloi tri nëndegë

Me datë 28 qershor 2012, dega e Partisë së Drejtësisë në Gjakovë mbajti Kuvendin e I-rë zgjedhor në tri nëndegët e reja (Lagjja e “Qylit“, L.“Blloku i Ri” dhe L.“Çarshia e Vjetër”), me ç’rast u zgjodhën strukturat udhëheqëse të partisë në nëndegët e përkatëse. Të pranishëm nga qëndra ishin Kryetari i PD-së,njëherit Minister i Shëndetësisë prof. dr. Ferid Agani, Nënkryetaret e PD-së prof. Qeram Telqiu, dhe Abdullah Klinaku, Nënkryetarët,njëherit deputetët në Kuvendin e Kosovës Gëzim Kelmendi dhe Jetron Svirca, Qemajl Hasani, sekretari Gazmend Ademi Në fjalën e tij lideri i PD-së dr. Ferid Agani veç tjerash shprehu gatishmërinë për të qenë sa...

28 Qer 2012 Hits:1917

Në Shipol themelohet nëndega e PD-së

Në Shipol themelohet nëndega e PD-së

Me datë 22 qershor 2012, nëndega e fshatit Shipol të Mitrovicës, mbajti kuvendin e saj zgjedhor. Të pranishëm në këtë kuvend ishin nënkryetari kryetari i PD-së, prof. Dr. Ferid Agani, nënkryetari Jeton Svirca, Abdullah Klinaku, Qeram Telqiu. Pa asnjë votë kundër, delegatët zgjodhën kryesinë e re të nëndegës.

26 Qer 2012 Hits:1652

Nëndega e Bardhoshit mban kuvendin zgjedhor

Nëndega e Bardhoshit mban kuvendin zgjedhor

Me datë 23 qershor 2012, nëndega e fshatit Bardhosh, mbajti kuvendin e saj zgjedhor. Të pranishëm në këtë kuvend ishin nënkryetari kryetari i PD-së, prof. Dr. Ferid Agani, nënkryetari Jeton Svirca, Qeram Telqiu, antarët akademik Feti Mehdiu dhe Qemajl Hasani. Pa asnjë votë kundër, delegatët zgjodhën kryesinë e re të nëndegës.

26 Qer 2012 Hits:1556

Dega e Partisë së Drejtësisë në Fushë Kosovë, mbajti kuvendin e saj zgjedhor.

Dega e Partisë së Drejtësisë në Fushë Kosovë, mbajti kuvendin e saj zgjedhor.

Dega e Partisë së Drejtësisë në Fushë Kosovë, mbajti kuvendin e saj zgjedhor. Të pranishëm nga qendra e PD-së ishin, kryetari prof. dr. Ferid Agani, Jeton Svirca, Qemajl Hasani. Musafirët i përshëndeti kryetari Agani, ku para tyre shpalosi programin e PD-së.Të pranishëm ishin 94 delegatë, të cilët me asnjë votë kundër votuan për kryetar të degës magjistër Ali Ismailin. Në përbërje të degës u zgjodhën edhe 13 anëtarë të kryesisë.

24 Qer 2012 Hits:1273

Letër e hapur për kryetarin e Kuvendit Komunal të Prishtinës, z. Isa Mustafa

Nga: Dega  e Tretë e Partisë së Drejtësisë në Prishtinë Për: Kryetarin e Kuvendit Komunal te Prishtinës, z. Isa Mustafa I nderuari Kryetar, z. Isa Mustafa, Dega e Tretë e Partisë së Drejtësisë në Prishtinë, me këtë letër të hapur kërkon nga ju të mbani premtimin e dhënë tash e dhjetë muaj për emërtimin e rrugës së propozuar me emrin e dëshmorit dhe Heroit të Kosovës Enver Zymberi. Ju faleminderit. Me respekt, Agim Qehaja Kryetar i Degës së Tretë të PD-së në Prishtinë

21 Qer 2012 Hits:1526

Vizioni Rinor i Partisë së Drejtësisë organizon takimin e Katërt të Lidhjes Mbarëshqiptare të Forumeve Rinore

Vizioni Rinor i Partisë së Drejtësisë organizon takimin e Katërt të Lidhjes  Mbarëshqiptare të Forumeve Rinore

Në kuadër të organizimeve për 100 vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë me datë 09 - 10.06.2012 Vizioni Rinor i Partisë se Drejtësisë në bashkëpunim me Rininë Demokratike të Partisë Demokratike të Kosovës organizoj takimin e katërt të Lidhjes Mbarëshqiptare të Forumeve Rinore në Prizren. Në këtë organizim morën pjesë përfaqësues të 15 forumeve rinore të partive të ndryshme politike. Në takimin e përbashkët të realizuar në asamblenë komunale të Prizrenit, të cilin takim e kanë udhëhequr z. Fahredin Majkovci, Kryetar i Vizionit Rinor të PD-së dhe z. Memli Krasniqi, Kryetar i Rinisë Demokratike i PDK-së, në të cilin takim është votuar unanimisht...

21 Qer 2012 Hits:2592

Dega e PD-së në Obiliq themeloi nëndegën e saj në Bakshi.

Të pranishëm në këtë kuvend ishin nënkryetarët Abdullah Klinaku, Qeram Telqiu. Në kuven ishin të pranishëm 23 delegatë. Me asnjë votë kundër, kryetar I nëndegës u zgjodh Arian Gimolli, I cili njëherit është edhe nënkryetar për qështje sociale në degë. Kryetari I nëndegës Arian Gimilli nje fjalë rasti I falenderoi për besimin që ia dhënë, që të jetë I pari I PDsë për këtë fshat dhe do të jepë maksimumin e tij që zëri I këtyre qytetarve te ndegjohet përmes tij.

17 Qer 2012 Hits:1307

Themelohet nëndega në Pantinë të Vushtrisë

Themelohet nëndega në Pantinë të Vushtrisë

Partia e Drejtësisë Dega në Vushtri me 09 qershor 2012 themeloi nëndegën e saj në fshatin Pantinë, ku të pranishim ishin 39 anëtarë të asaj dege. Nga niveli qendror i partisë ishe deputeti Jeton Svirca,antarët Qemail Hasani, Qeram Telqiu, Gazmend Ademi, Feti Mehdiu, po ashtu të pranishëm ishte edhe kryesia e degës së Vushtris dhe kryetari i degës së Mitrovicës, Eset Shaqiri. Kuvendin e udhëheqi Eroll Venhari Sekretar i degës së Vushtrisë ku pasi konstatoi se gjithqka është e gatshme të filloi, filluan edhe punimet ku kryetar i nëndegës u zgjodh Durim Shaqiri pa asnjë votë kundër.Në fund u shtrua...

17 Qer 2012 Hits:1460

Dega e PD-së në Gjakovë mban aktivitetin për Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve

Dega e PD-së në Gjakovë mban aktivitetin për Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve

  Për nder të Ditës Botërore të Fëmijëve 1 Qershorit, Dega e Partisë së Drejtësisë në Gjakovë organizoi Turneun e Futbollit për Fëmijë me moton: “MENDJA E SHËNDOSHË NË TRUP TË SHËNDOSHË” , Këtë vit entuziazmi dhe  interesimi i fëmijëve për të marrë pjesë në këtë aktivitet tashmë tradicional, është rritur shumë, njëherit jemi të befasuar dhe të impresionuar me  paraqitjen masive të fëmijëve  për të qenë pjesë e kësaj gare sportive edhe pse akoma  nuk ishte publikuar  lajmi për  organizimin e aktivitetit në fjalë. Në këtë manifestim, i cili  u zhvillua në Pallatin e Sporteve ‘’Shani Nushi’’ në Gjakovë, pos mysafirëve, prindërve,me...

12 Qer 2012 Hits:1469

Ministri Agani për vizitë zyrtare në SHBA

Ministri Agani për vizitë zyrtare në SHBA

Gjatë vizitës disa ditore në SHBA, Ministri Agani do të marr pjesë në forume dhe takime të ndryshme që ndërlidhen me përpjekjet e shteteve të ndryshme për të siguruar qasjen adekuate për përmirësimin e shëndetit të nënës dhe fëmijës, ndërsa në njërin nga këto forume do të prezantojnë edhe nivelet e larta të politikës amerikane dhe botërore, si Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së,  Ban Ki Moon dhe Sekretarja Amerikane e Shtetit, HiIlari Klinton Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës prof. Dr. Ferid Agani ka nisur sot një vizitë zyrtare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ku do të marrë pjesë...

11 Qer 2012 Hits:1602

Komunikatë për media

Kryesia e PD-së në mbledhjen e mbajtur më 5 qershor 2012 shqyrtoi situatën e krijuar pas vet-pezullimit të aktivitetit të Kryesisë së degës së Lipjanit. Kryesia e PD-së e vlerësoi këtë veprim si shantazh politik të kurdisur dhe të orkestruara nga ata të cilët nuk e dojnë të mirën e Partisë së Drejtësisë. Duke pasur parasysh faktin se kryesia e degës së PD-së në Lipjan e ka vet-pezulluar aktivitetin e saj, në pajtim me nenin 59 të statutit të PD-së, kryesia e PD-së e formoi Këshillin Organizativ për organizimin e kuvendit të jashtëzakonshëm të degës gjatë muajit qershor. Kryesia e...

05 Qer 2012 Hits:1670

Kryetari i Vizionit Rinor, Fahredin Majkovci dhe anëtari i kryesisë së Vizionit Rinor , Meriton Sylaj, marrin pjesë në takim e tretë të Lidhjës së Forumeve Rinore Mbarëkombëtar

Kryetari i Vizionit Rinor, Fahredin Majkovci dhe anëtari i kryesisë së Vizionit Rinor , Meriton Sylaj, marrin pjesë në takim e tretë të Lidhjës së Forumeve Rinore Mbarëkombëtar

Me datë 26.05.2012 Kyrtari i Vizionit Rinor , Fahredin Majkovci dhe anëtari i kryesisë së Vizionit Rinor , Meriton Sylaj, kanë marrë pjesë në mbledhjet e tretë të Lidhjes së Forumeve Rinore Mbarëkombëtare e cila u mbajt në Ulqin e organizuar nga Forca e Rinisë Demokratike. Në takimin në fjalë Kryetari Majkovci  pos tjerash prezentojë iden që takimi i radhës të mbahet në Prizren me datë 10 Qershor për nder të 134 vjetorit të Lidhjes së Prizrenit ku edhe do të nënshkruhet deklarata e përbashkët e Forumve Rinore Mbarëkombëtare. Ideja e Kryetarit Majkovci është aprovuar dhe Vizionir Rinor së bashku...

29 Maj 2012 Hits:1956

Themelohet grupi inicues për themelimin e degës së re në Fushë Kosovë

Kryesia e Partisë së Drejtësisë në mbledhjen e mbajtur me datë 25.05.12 diskutoi në lidhje me dorëheqjen e anëtarëve të kryesisë së degës së Fushë Kosovës. Pas debatit qe u zhvillua nga anëtarët e kryesisë së Partisë u morr vendimi i bazuar në Statutin e Partisë dhe vendosi që të themelohet grupi iniciues për themelimin e degës së re në Fushë Kosovë.

26 Maj 2012 Hits:1453

Reagim nga këshilltari i Kuvendit Komunal në Gjakovë - Bahri Bokshi

Më lejoni që  përmes këtij reagimi të shpreh shqetësimin, njëherit të informoj opinionin e gjërë, se publikimi në faqën zyrtare të Kuvendit të Komunës së Gjakovës lidhur me pikën e rendit të ditës për ngritjen e shtatores së heroit Agron Rama tek “Sheshi i Koshares”, në bashkësinë e dytë lokale, gjegjësisht votimin rreth kësaj pike nuk pasqyron realitetin. Me këtë rast  Deklaroj se personalisht si përfaqësues i Partisësë së Drejtësisë në Asamblenë Komunale nuk e kam votuar vendimin në fjalë, duke qenë njëri nga ata që kanë abstenuar, pos përfaqësuesve nga subjekti politik AKR (me shtatë vota abstenim) dhe nga subjekti politik PLK (...

25 Maj 2012 Hits:2193

PD solidarizohet me pensionistët e Kosovës

Partia e Drejtësisë solidarizohet me pakënaqësitë e pensionistëve të Kosovës dhe shpreh shqetësimin e saj me gjendjen e rëndë të tyre dhe zotohet se me partnerët e kualicionit do të inicojë masat që e përmirësojnë gjendjen e pensionistëve.

25 Maj 2012 Hits:1607

Dega e Tretë e PD-së në Prishtinë pjesë e fushatës Lets do it Kosova

Dega e Tretë e PD-së në Prishtinë pjesë e fushatës Lets do it Kosova

  Me rastin e ditës së lëvizjes globale "Let's do it World" për pastrim, anëtar dhe aktivist të degës së tretë të Partisë së Drejtësisë morrën iniciativë për pastrimin e disa lagjeve të qytetit. Të ndarë në dy grupe, pastruan disa pjesë të lagjës Kodra e Diellit dhe Ulpiana. Me këtë iniciativë u promova rëndësia e një mjedisi më të pastër në Kosovë, duke kontribuar drejtpërdrejt në çështjet mjedisore që afektojnë secilin qytetarë të Kosovës.  

24 Maj 2012 Hits:1478

Në artikullin e Express të 23 Maj 2012 me titull: Ikin nga Ferid Agani, dhe në këtë kontekst shkruan se nga PD-ja janë larguar anëtarë të kësaj partie të degës së Fushë Kosovës, Podujevës dhe Gjakovës.

    Unë Imer Hajdini, kryetarë i degës së PD-së në Podujevë i zgjedhur në kuvendin e fundit të rregullt të degës, si dhe anëtarë i kryesisë qendrore dhe anëtarë i këshillit drejtues deklaroj se dega e Podujevës është duke e vazhduar aktivitetin e saj politik sipas programit dhe statutit të Partisë së Drejtësisë, dhe nuk ka kurrfarë mosmarrëveshje në mes të anëtarëve të kryesisë dhe më gjerë përmbarëvajtjen e punës si në degë ashtu edhe në nivel qendrorë.Ndërsa sa i përket kryetarit të partisë ministër Prof. Dr. Ferid Aganiunë dëshmoj se ky është personi më adekuat dhe më i denjë për udhëheqjen e këtij subjekti politik, jo...

24 Maj 2012 Hits:1986

Reagim nga dega e PD-së në Gjakovë

I nderuari Kryetar,  Të ndëruar antarë të Kryesisë, Të nderuar antarë të Këshillit drejtues, Na lejoni që përmes kësaj letre të shprehim shqetësimin dhe  keqardhjen e thellë të degës së Gjakovës, lidhur me të pavërtetat e publikuara në gazetën expres dhe portalin indeksonline. Sa i përket largimeve të anëtarëve të PD-së nga dega e Gjakovës deri më tani nuk është larguar asnjë anëtar, por përkundrazi radhëve të degës së PD-së në Gjakovë çdo ditë po i shtohen anëtar të rinjë dhe po forcohen strukturat e saja partiake... Duke ju referuar publikimeve për dorëheqje, në rasti konkret nga deklarata e Rrezarta Berishës, shihet qartë se...

24 Maj 2012 Hits:1409

Reagim nga kryesia qendrore e Partisë së Drejtësisë

Përmes këtij reagimi informojmë opinionin e gjerë së informatat që po postohen në portalet elektronike nuk pasqyrojnë realitetin brenda PD-së. Me këtë rast ftojmë mediet që të jenë më të sakta në postimet e tyre sepse në të kundërtën po bëhen bashkëpjesëmarrës në tentimet për njollosje që po mundohen individë të caktuar ti bëjnë PD-së. Partia e Drejtësisë po forcohet dita e ditës dhe lajmi për largimin nga tri degët e PD-së është i rrem. Artikulli në faqet elektronike “Ikin nga Ferid Agani” postuar në www.indeksonline.net dhe www.gazetaespress.com përmban pohime të pavërteta. Kryesia e Partisë është në dijeni të veprimeve të pa përgjegjshme...

23 Maj 2012 Hits:1930

Nënkryetari Klinaku merr pjesë në asamblenë e 115 te OMGJ

Nënkryetari i Partisë së Drejtësisë, në cilësin e Këshilltarit politikë të Ministrit të Shëndetësisë z. Abdullah Klinaku, po merr në Asamblenë e 115 të Odës së Mjekëve të Gjermanisë, në Nuremberg. Në këtë konferencë përveq të tjerash është duke u zhvilluar edhe një bashkëpunim i ngushte me Odën e Gjermanisë për funksionalizimin e Odës së Mjekëve në Kosovë, për të cilën Ministri Agani, është i përkushtuar që kjo Odë të filloj punën e saj nga janari i vitit 2013. z. Klinakut përveq mbështetjes që i është konfirmuar për funksionalizimin e Odës së Mjekëve në Kosovë, në bashkkëpunim është caktuar edhe agjenda e aktiviteteve përcjellëse deri...

23 Maj 2012 Hits:1430

Dega e Therandës themelon nëndegën në Duhël

Dega e Therandës themelon nëndegën në Duhël

Dega e PD-së në Therandë themeloi nëndegën në Duhël. Të pranishëm në të dy kuvendet nga qendra ishin kryetari i PD-së, prof. dr. Ferid Agani, nënkryetari Jeton Svirca dhe Qeram Telqiu. Të pranishëm ishin delegateve 33. Kryetar I nëndegës u zgjodh Gentiana Qatani. Në fjalën e tij kryetari Agani falenderojë pjesëmarrësit dhe  bëri shpalosjen e programit të PD-së dhe harmonizimin e programit në Ministrinë e Shëndetësisë. Në fund fjalën e mori kryetari I PD-së prof. dr.Ferid Agani I cili tha : E nderuar kryesi e punës , të nderuar delegat , I nderuar kryetar I degës Bajram Tershana , i nderuar Kryetar I degës së...

21 Maj 2012 Hits:1384

Për nderë të 100 vjetorit të shtetit shqiptar, dega e PD-së në Prizren organizoi turnir në futboll

Për nderë të 100 vjetorit të shtetit shqiptar, dega e PD-së në Prizren organizoi turnir në futboll

Për nderë të 100 vjetorit të shtetit shqiptar, dega e Partisë së Drejtësisë në Prizren, organizoi turnir në futboll. Në këto gara eliminatore prezent ishin 14 ekipe. Fituesit u shpërblyen me medalje dhe mirënjohje. Prezent në shpërndarjen e shpërblimeve për pjesëmarrësit ishte edhe kryetari i PD-së, prof. dr. Ferid Agani. Garat u zhvilluan në palestrën sportive Sezai Surroi në Prizren.  

18 Maj 2012 Hits:1435

Mbahet mbledhja e Këshillit Drejtues

Mbahet mbledhja e Këshillit Drejtues

Me date 15.05.12 në zyret e Partisë së Drejtësisë u mbajt mbledhja e Këshillit Drejtues ku u bë analiza për zgjedhjet në Ferizaj dhe u diskutua për gjendjen organizative të degëve të Partisë. Në pikën e parë u dha një raport nga shefi i shtabit dhe shtabi lokal për aktivitetet dhe zhvilluara. Nga diskutantët u vlerësua pozitive pjesëmarrja e PD-së në zgjedhjet në Ferizaj dhe u bënë thirrje që degët tjera të marrin mësim nga dega e Ferizajt dhe të jenë më të përgatitura për zgjedhjet e ardhshme lokale dhe parlamentare. Në vazhdim u diskutua rreth gjendjes së degëve të...

16 Maj 2012 Hits:1678

Dega në Drenas mban Kuvendin Zgjedhor

Dega në Drenas mban Kuvendin Zgjedhor

Sot me datë 12.05.2012 u mbajt Kuvendi  i Degës së Partisë së Drejtësisë  në Drenas. Të pranishëm nga Kryesia e PD-së ishin: Kryetari i PD-së dhe Ministri i Shëndetësisë  Prof. Dr. sc.  Ferid  AGANI, Nënkryetari i PD-së  për Zhvillim dhe Zgjerim si dhe Deputeti i Parlamentit të Kosovës Jeton SVIRCA, akademik Feti MEHDIU - Anëtarë i Kryesisë së PD-së, Qeram TELQIU -  Nënkryetar i PD-së, Qemal HASANI – Anëtarë i Kryesisë së PD-së, Abdullah KLINAKU – Nënkryetar i PD-së si dhe Gazmend ADEMI – Sekretar i PD-së. Kuvendi filloj punën në kohen e paraparë, të pranishëm ishin 55 delegatë. Pasi u...

13 Maj 2012 Hits:1617

Dega e PD-së në Gjakovë mban Turneun e Futbollit “Përvjetori i Krenarisë Kombëtare”

Dega e PD-së në Gjakovë mban Turneun e Futbollit “Përvjetori i Krenarisë Kombëtare”

Me qëllim që kremtimet kombëtare, si dhe aktivitetet e ndryshme të jenë edhe një rast gëzimi, uniteti, paqe, tolerance, miresie dhe solidariteti, Dega e Partisë së Drejtësisë në Gjakovë në vazhdën e aktiviteteve, për nder të 100 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë, organizoj Turneu e Futbollit me moton : “Uniteti është politika më e mire’’, duke dëshiruar veç tjerash, që ky vit jubilar i krenarisë kombëtare të gjejë kombin shqiptar më të bashkuar. Pos shënimi të këtij viti jubilar të një rëndësi të veçantë për të gjithë shqiptarët,  përmes këtij  aktiviteti  u  shprehën në mënyrë reale dhe praktike zhvillimi social i...

12 Maj 2012 Hits:1837

Në Prizren themelohën dy nëndegë

Në Prizren themelohën dy nëndegë

    Sot më 10 maj 2012, dega e PD-së në Prizren themeloi dy nëndegë. Në kuvendin e nëndegës së lagjës Gani Qavdarbasha, pjesëmarrës ishin 26 delegat. Kryetar i nëndegës u zgjodh Sahit Llopari. Në kuvendin e nëndegës së lagjës Jusuf Gërvalla/Enver Hadri, pjesëmarrës ishin 27 delegat. Kryetar i nëndegës u zgjodh Naser Kalanderi. Të pranishëm në të dy kuvendet nga qendra ishin kryetari i PD-së, prof. dr. Ferid Agani, nënkryetari Jeton Svirca dhe Qeram Telqiu. Në fjalën e tij kryetari Agani falenderojë pjesëmarrësit dhe  bëri shpalosjen e programit të PD-së dhe harmonizimin e programit në Ministrinë e Shëndetësisë.    

10 Maj 2012 Hits:1664

Dega e Tretë e PD-së në Prishtinë zhvillon takim në TIKA

Dega e Tretë e PD-së në Prishtinë zhvillon takim në TIKA

Sot më 3 maj 2012 një delegacion i Degës së Tretë të Partisë së Drejtësisë në Prishtinë, i përbërë nga kryetari i degës Agim Qehaja, nënkryetarët Shpëtim Potera dhe Mynevere Qeshmexhiu dhe anëtarja e degës Arbana Janjeva zhvilluan një takim me kordinatorin e Agjencionit Ndërkombëtar të Turqisë për Bashkëpunim dhe Zhvillim (TIKA), Adem Urfa. Gjatë bisedës të dy palët u dakorduan për një bashkëpunim të mirëfillt në realizimin e projekteve të përbashkëta dhe thellimin e bashkëpunimit ndërmjet tyre

03 Maj 2012 Hits:1843

PD përmbyll fushatën në Ferizaj

PD përmbyll fushatën në Ferizaj

Më datë 27 prill 2012, dega e PD-së në Ferizaj mbajti tubimin përmbyllës të fushatës për kryetar të komunës në sallën e teatrit (ish shtëpia e kulturës). Me këtë rast qytetarëve të pranishëm iu drejtua kryetari I Partisë së Drejtësisë, prof. dr. Ferid Agani, I cili falenderojë qytetarët për pjesëmarrje dhe I ftoi që ata të dalin masovikisht të votojnë kandidatin e PD-së ing. Bujar Ademin. Më pas kandidati për kryetar të Ferizajit nga rradhët e Partisë së Drejtësisë ing. Bujar Ademi shpalosi programin për qytetin dhe premtoi se program nuk do të mbetet vetëm në letër, por ai do të...

28 Pri 2012 Hits:1610

Partia e Drejtësisë hap fushatën në Ferizaj

Partia e Drejtësisë në zyrat e veta simbolikisht hapi fushatën me praninë edhe  të  kryetarit Ferid Aganit. Agani premtoi se kandidati Ademi do t’i luftojë dukuritë negative duke pasur besim në Zotin. Nënkryetari Svirca, shpalosi biografin e kandidatit dhe foli per disa cilesi te tij. Në vazhdim kandidati Bujar Ademi bëri prezantimin e programit të tij për zgjedhjet për kryetar Komune.Kandidati i PD-së së bashku me kryetarin dhe deputetet e PD-së vizituan qytetar të ndryshëm në shtëpit e tyre me të cilët biseduan për problemet e komunës dhe bënë prezantimin e programit të PD-së. Biografia e shkurter e...

23 Pri 2012 Hits:1453

Vizioni Rinor i degës së Gjakovës shpërndan 25 libreza për anëtarët e rinjë

Vizioni Rinor i degës së Gjakovës shpërndan 25 libreza për anëtarët e rinjë

Vizioni Rinor i degës së Gjakovës organizoi një takim të karakterit informues me të gjithë anëtarët e rinisë së degës së Gjakovës. Në këtë takim Vizionit Rinor iu bashkuan edhe 25 anëtar të rinjë të cilët u pajisen me librezat e anëtarsisë. Hapjen e takimit e bëri kryetari i VR të degës, Labinot Berisha. I pranishëm ishte edhe nënkryetari i Partisë së Drejtësisë për rini Fahredin Majkovci. Nënkryetari Majkovci shpalosi projektet e tij për realizimin e tyre në komunat e Kosovës, ndër të tjera edhe aktivitetin për muajin Prill që është quajtur "muaji i anëtarsisë" Pas fjalimeve, agjenda vazhdoj të jetë e karakterit...

17 Pri 2012 Hits:1819

Nëndega e Qendrës së Therandës mban kuvendin zgjedhor

Nëndega e Qendrës së Therandës mban kuvendin zgjedhor

Me datë 7 prill 2012 dega e PD-së në Therandë mbajti kuvendin e nëndegës së Qendrës ku të pranishëm ishin 90 delegatë, dhe kryetar u zgjodh Faton Bytyqu. Me vota unanime u votua kryesia e nëndegës e cila përbëhet prej 7 antarëve. Më pas u shpërndanë libreza për antarët e rinjë. Të pranishëm ishin edhe kryetari I PD-së prof. dr. Ferid Agani, nënkryetari Qeram Telqiu, anëtari Qemajl Hasani. Hapjen e kuvendit e bëri kryetari I degës së Therandës Bajram Tërshani. Më pas kryetari Agani bëri shpalosjen e programit të PD-së dhe harmonizimin e programit në Ministrinë e Shëndetësisë. Në përfundim të kuvendit u...

08 Pri 2012 Hits:1493

Vizioni Rinor i degës në Therandë shpërndan 60 libreza për antarët e rinjë

  Vizioni Rinor dega në Therandë shperndau 60 libreza për 60 anëtarët e rinjë të anëtarsuar në Vizioni Rinor të degës. Shpërndarjen e librezave e bëri kryetari I Partisë së Drejtësisë prof. dr Ferid Agani së bashku me kryetarën e VR të degës Ensuida Behluli. Përfaqesuses nga Kryesia e Vizionit Rinor në qendër ishe Labinot Berisha nga dega e Gjakovës, ku shpalosi programin e vizionit rinor në muajt e ardhshëm  

08 Pri 2012 Hits:1523

Mbledhja e Këshillit Drejtues 6 prill 2012

Këshilli Drejtues i Partisë së Drejtësisë në mbledhjen e mbajtur me datë 06.04.’12 diskutoi për gjendjen aktuale politike në vend, për zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetare komune në Ferizaj dhe çështje të tjera me interes për PD-në. Këshilli Drejtues i PD-se nxori këto rekomandime: · PD shpreh shqetësimin e saj me gjendjen politike në vend e posaçërisht shpreh pakënaqësinë me gjendjen ekonomike. PD fton forcat politike të vendit për unitet politik dhe veprim të koordinuar në mbrojtjen e interesave vitale të vendit dhe forcimin e shtetit ligjor në mbarë territorin e Kosovës. PD kërkon nxitjen e proceseve zhvillimore, për rritjen e...

06 Pri 2012 Hits:1334

Bujar Ademi kandidat i PD-së për Ferizaj

Bujar Ademi kandidat i PD-së për Ferizaj

Në mbledhjen e përbashkët të kryesisë së PD-së dhe kryesisë së degës së saj në Ferizaj, pas vendimit paraprak nga Kryesia e PD-së për të dalur me kandidat, në mbledhjen e sotit në mënyrë unanime u vendos që kandidati për kryetar të jetë z.Bujar Ademi. Kandidati për kryetar z.Bujar Ademi është Inxhinier i Elektroteknkiës dhe Master në Mekatronikë. Kandidati z.Bujar Ademi është aktivist i shquar i PD-së i cili ka qenë edhe kandidat për zgjedhjet e fundit parlamentare.

03 Pri 2012 Hits:1972

Vizioni Rinor anëtarsohon 47 të rinjë në Mitrovicë

Vizioni Rinor anëtarsohon 47 të rinjë në Mitrovicë

Në vazhdën e aktiviteteve të Vizionit Rinor për anëtarsimin e të rinjëve të PD-se me datë 01 pril 2012 në Mitrovicë u organizua tubimi me te rinjtë me ç’raste u ndanë 47 libreza për anëtarët e rinjë të PD-së. Të pranishmit i përshëndeten Eset Shaqiri, Kryetar i degës së PD-së në Mitrovicë, Gëzim Kelmendi, Nënkryetar i PD-së dhe  Deputet në Parlamentin e Kosovës, Qemajl Hasani, Anëtar i Kryesisë qendrore të PD-së, Fahredin Majkovci, Nënkryetar i PD-së dhe Kryetar i Vizionit Rinor, Liridon Kurti, Kryetar i Vizionit Rinor në Mitrovicë. Me këtë rast nënkryetari Majkovci shpalosi programin e Vizionit Rinor dhe synimet për...

02 Pri 2012 Hits:1794

Vizioni Rinor i degës në Vushtrri, realizon vizitë në Parlamentin e Kosovës

Vizioni Rinor i degës në Vushtrri, realizon vizitë në Parlamentin e Kosovës

  Në vazhdën e aktiviteteve që po bënë vizioni rinor i PD-së dega në Vushtrri më 28 mars 2012 së bashku me disa nga anëtarët e tij vizitoi Parlamentin e Republikës së Kosovës. Kjo vizitë, ishte pjesë e aktiviteteve të cilat po zhvillon Vizioni Rinor për  ngritjen morale dhe intelektuale të të rinjëve të PD-së në Vushtrri. Vizita u realizua nga deputeti i PD-së Gëzim Kelmendi,ku antarët u njoftuan me rregulloret për funksionimin e parlamentit dhe seancave parlamentare. Po ashtu deputeti Kelmendi njoftoi edhe për mbledhjet e grupeve parlamentare dhe për punën e komisioneve parlamentare.  

30 Mar 2012 Hits:1607

PD merr pjesë në zgjedhjet lokale në Ferizaj me kandidatin e saj për kryetar komune

  Komisioni për Administratë Publike, Qeverisje Lokale me datë 29 mars 2012 mbajti takim dhe propozoi këto qështje: PD të merrë pjesë me kandidatin e vet në zgjedhjet lolake në Ferizaj Gjatë kësaj kohe të zhvillohet një fushatë intenzive Të mbështetet financiarisht fushata Kryesia e degës në Ferizaj të propozojë kandidatin dhe ai të mbështetet nga qendra  

29 Mar 2012 Hits:1415

Dega e tretë e PD-së në Prishtinë, realizon aktivitet me rastin e Ditës Botërore të Ujit

Dega e tretë e PD-së në Prishtinë, realizon aktivitet me rastin e Ditës Botërore të Ujit

Me rastin e Ditës Botërore të Ujit, Dega e tretë e Partisë së Drejtësisë në Prishtinë realizoi aktivitet në qendër të qytetit.  Me këtë aktivitet u synua të ipet një mesazh rreth vetëdijësimit të përdorimit të ujit, pasi uji ka rëndësi jetësore. Në këtë aktivitet ishin të pranishëm kryetari i degës Agim Qehaja, nënkryetari Shpëtim Potera, antarë dhe aktivistë të degës. Dihet se në Kosovës, 60% - 70% e qytetarëve iu ofrohet shërbimet e ujësjellësit. Si pasojë e humbjeve të mëdha, dhe kapaciteteve të pamjaftueshme për furnizim, shumica e Kompanive Regjionale të Ujësjellësit nuk kanë mundësi për furnizim të pandërprerë për...

22 Mar 2012 Hits:1501

Kampi njëditor dimëror - PREVALLA 2012

 Kampi njëditor dimëror - PREVALLA 2012

Vizioni Rinor i Partisë së Drejtësisë, dega në Gjakovë organizoi kampinin dimëror “Prevalla 2012” tashmë tradicional. Pjesëmarrës ishte dega e PD-së në Gjakovë, kryetari i PD-se prof. dr. Ferid Agani, nënryetarët Qeram Telqiu dhe Fahredin Majkovci, dhe antarët e kryesisë së Vizionit Rinor. Hapjen e kampit e bëri Rajmonda Bejtullahu, dhe me një fjalë rasti kryetari i degës së PD-së ne Gjakovë, z.Bahri Bokshi I përshëndeti pjesëmarrësit. Kryetari Agani me një fjalim ju drejtua pjesëmarrësve dhe shpërndau libreza për 30 për antarët e rinjë që iu bashkuan rradhëve të PD-së.

19 Mar 2012 Hits:1808

Fjalimi i deputetit Jeton Svirca në debatin parlamentar për Ditën Ndërkombëtare të gruas

  Gruaja në të kaluarën ishte në kërkim të pozitës së saj, nderi i saj ishte i nëpërkëmbur, dinjiteti i saj ishte i shtypur. Pra, në të gjitha fushat ajo ishte në pamundësi për të vendosur për të drejtat e saja. Njerëzit në botë duhet të tregojnë solidaritetin e tyre me gratë e guximshme, të cilat po luajnë rol qenësor në mbështetje për respektimin e të drejtave të grave. Kjo ditë simbolikisht i dedikohet mbi të gjitha grave të thjeshta, të cilat në saj të vlerave të tyre ndryshuan historinë botërore; kjo ditë u kushtohet grave të cilat për shekuj luftuan për...

09 Mar 2012 Hits:1508

Në Suharekë themelohen dy nëndegë

Në Suharekë themelohen dy nëndegë

Me datë 03 Mars 2012 në Suharekë, Partia e Drejtësisë themeloi dy nëndegë të reja. U themelua nëndega në Shirokë , ku kryetar u zgjodh Rrahim Buzhala dhe nëndega në Reqan ku kryetar u zgjodh Haxhi Fetaj. Në kuvendet themeluese të këtyre nëndegëve morrën pjesë nga qendra Kryetari i PD-së  prof. Dr. Ferid Agani, nënkryetari Qeram Telqiu, nënkryetari  për çështje rinore Fahredin Majkovci, antarët e kryesisë Qemajl Hasani dhe Kryetari degës së PD-së në Prizren Dr. Azzam Dida. Gjatë fjalimit kryetari Agani mbështeti programin e partisë dhe njëherit theksoi që PD-ja është parti  konzervatore që i mbron interesat kombëtare dhe...

08 Mar 2012 Hits:1602

Fjalimi i deputetit Jeton Svirca në debatin parlamentar lidhur me gjendjen e pensionistëve dhe invalidëve të punës të Republikës së Kosovës

Fjalimi i deputetit Jeton Svirca në debatin parlamentar lidhur me gjendjen e pensionistëve dhe invalidëve të punës të Republikës së Kosovës

Nga paslufta e këndej pensionistët e Kosovës nuk janë ndalur së reshturi duke kërkuar trajtim më të mirë nga Qeveria dhe shoqëria në përgjithësi. Këta pensionist që një pjesë të madhe të jetës e kanë kaluar duke punuar, sot kur më nuk janë vital dhe të aftë që të punojnë thuajse pak na intereson për ta. A nuk jemi ne të aftë që këtyre të moshuarve që edhe ashtu janë në përfundim e sipër të jetës së tyre t’ju japim tretmanin e merituar. Banorët e Kosovës që kanë pasur fatin t’i mbushin 65 vjet nuk mund të kënaqën me ditët e tyre të...

05 Mar 2012 Hits:1429

Vizita e Vizionit Rinor në Departamentin e të Rinjëve të Bashkësisë Islame të Kosovës

Vizita e Vizionit Rinor në Departamentin e të Rinjëve të Bashkësisë Islame të Kosovës

Sot nënkryetari i PD-së , dhe njëherit kryetar i Vizionit Rinor , Fahredin Majkovci i shoqëruar nga antarët e tjerë të Vizionit Rinor të PD-së, Visar Abdullahu, Agim Rrahmani, Meriton Sylaj, Salih Hasolli dhe Jeton Berisha zhvilluan një takim pune me përfaqësuesit e Departamentit Rinor të Bashkësisë Islame të Kosovës. Nënkryetari Majkovci i njoftojë përfaqësuesit e departamentit të të rinjve të BIK-ut me qasjen programore dhe aktivitetet aktuale të Vizionit Rinor të PD-së si dhe mundësit e bashkëpunimit në projekte të përbashkëta në të ardhmen. Përfaqësuesit nga Departamenti Rinor i BIK-ut, Fitim Gashi dhe Fejsal Spahiu, e njoftuan delegacionin e Vizionit Rinor...

24 Shk 2012 Hits:1593

Reagimi i Partisë së Drejtësisë me rastin e largimit të nxënëseve nga shkolla për shkak të mbulesës së kokës

Reagimi i Partisë së Drejtësisë me rastin e largimit të nxënëseve nga shkolla për shkak të mbulesës së kokës

Reagimi i Partisë së Drejtësisë me rastin e largimit të nxënëseve nga shkolla për shkak të mbulesës së kokës Prishtinë, 23 shkurt 2012 Partia e Drejtësisë dënon ashpër urdhëresat e ekzekutivit të Komunës së Gjilanit dhe të Komunës së Mitrovicës për ndalimin e vijimit të mësimit në shkollat publike të nxënëseve për shkak të bartjes së mbulesës së kokës. Largimi i nxënëseve nga shkolla dhe ndërprerja e shkollimit të tyre obligativ ligjor për shkak të mbulesës së kokës paraqet shkelje të rëndë të lirive dhe të drejtave të njeriut dhe diskriminim të vrazhdë në baza fetare. Theksojmë dhe përkujtojmë të gjitha institucionet relevante...

23 Shk 2012 Hits:1686

Zyrtar të PD-së vizitojnë Turqinë

Zyrtar të PD-së vizitojnë Turqinë

Kryetari i Partisë së Drejtësisë, dr.Ferid Agani së bashku me nënrkyetarët dhe degën e Vushtrisë zhvilluan një takim në Republikën e Turqisë ku u pritën nga bashkatdhetarët që jetojnë në shtetin turk. Ky projekt u mundesua nga dega e PD-së në Vushtri dhe Organizata e Prishtinasve në Turqi, gjegjësisht nga kryetari z.Sedat Akbay.  Gjithashtu u zhvilluan takime me kryesinë e partisë në pushtet AK Partisi. Kryetari Agani gjitashtu u prit edhe nga kryetari i Komunës së Bajrampashës dhe dy deputet të parlamentit të Turqisë. Delegacioni i PD-së përbëhej nga kryetari dr.Ferid Agani, nënkryetarët dhe antarët e degës së PD-së së Vushtrisë, të...

17 Shk 2012 Hits:1688

Urimi për përvjetorin e Pavarsisë

Urimi për përvjetorin e Pavarsisë

KOMUNIKATË PËR MEDIA Prishtinë, 16 shkurt 2012 Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës, Urime të përzemërta me rastin e katër vjetorit të pavarësisë së Republikës së Kosovës. Ndjenjat e krenarisë dhe kënaqësisë sublime që përmbushën mendjet dhe zemrat e çdo shqiptari me 17 shkurt 2008 janë njëjtë të fuqishme dhe vazhdojnë të drejtojnë synimet dhe veprimet e çdonjërit prej nesh. Fillimet janë gjithnjë të vështira dhe kemi mirëkuptim për to. Presim që ky mirëkuptim të baraspeshohet me shkallën e shtuar të përgjegjësisë së institucioneve të Kosovës në të gjitha nivelet. Sfidat para Republikës së Kosovës janë të mëdha. Duke pasur parasysh, vendosmërinë tonë dhe përkushtimin...

16 Shk 2012 Hits:1633

Ministri Agani në vizitë të Shoqatës së Prishtinasve në Stamboll

Ministri Agani në vizitë të Shoqatës së Prishtinasve në Stamboll

  Gjatë vizitës zyrtare të delegacionit të MSh të prirë nga Ministri Ferid Agani, në hapësirat e nikoqirit të kësaj vizite, Shoqatës së Prishtinasve që jetojnë në Stamboll, delegacioni u takua me shumë bashkëatëdhetarë. Ministri u njoftua nga afër me gjendjen e këtyre bashkëatëdhetarëve atje dhe zhvilloj biseda të shumëta me bashkëatëdhetarët që i ndanin me shumë nostalgji kujtimet e tyre rreth Kosovës. Në të njejtën kohë delegacioni u njoftua nga afër me aktivitetet e shumëta të Shoqatës së Prishtinasve në Stamboll dhe kontributet e tyre të çmueshme dhe të shumta në Kosovë. Delegacioni në vazhdën e vizitave më pastaj u prit nga...

14 Shk 2012 Hits:1480

Aktivist të degës së PD-së në Klinë pastrojnë rrugët nga bora

Aktivist të degës së PD-së në Klinë pastrojnë rrugët nga bora

Aktivistë të Partisë së Drejtësisë të degës së Klinës dhe nëndegës në Gllarevë po kontribojnë këto ditë në pastrimin e rrugëve nga bora në mënyrë që banorët e fshatit të Gllarevës të kenë mundësi qarkullimi nëpër të gjitha rrugët. Kështu, ata kanë ndërmërrë aksion që të pastrohen rrugët kryesore dhe ato periferike të fshatit ku qarkullimi ka qenë i pamundur për shkak të borës së madhe. Aktivistët e PD-së edhe në ditët në vijim do të japin kontributin e tyre në ndihmë të banorëve, aty ku kanë aktivistë të vet. Por, njëherit Dega e PD-së në Klinë iu bën apel të...

13 Shk 2012 Hits:1602

KOMUNIKATË PËR MEDIA

KOMUNIKATË PËR MEDIA

KOMUNIKATË PËR MEDIA Prishtinë, 12 shkurt 2012 Me shqetësim dhe dhembje të thellë morëm lajmin për vdekjen tragjike të qytetarëve të fshatin Restelicë të Komunës së Dragashit, shkaktuar nga orteku i borës. Partia e Drejtësisë shpreh dhimbjen e saj të thellë për humbjen e jetëve të qytetarëve, PD ndjenë dhembje dhe pikëllim për të vdekurit dhe shpreh ngushëllimet më të sinqerta. Lusim Zotin e madhërishëm që raste të tilla të mos kemi më. Me këtë rast vlerësojmë lart angazhimin e jashtëzakonshëm të pjesëtarëve të Forcës së Sigurisë së Kosovës, të Policisë së Kosovës, të trupave të KFOR-it, si dhe të qytetarëve.

12 Shk 2012 Hits:1836

Ministri Agani në vizitë të Fondacionit Rumeli në Stamboll

Ministri Agani në vizitë të Fondacionit Rumeli në Stamboll

Gjatë vizitës së delegacionit të Ministrisë së Shëndetësisë në Turqi, me ftesë të Shoqatës së Prishtinasve në Stamboll, delegacioni I prirë nga Ministri Agani dhe I shoqëruar edhe nga zv. Ministri  Fetahu, vizitoj Fondacionin Rumeli. Gjatë vizitës delegacioni kosovar i prirë nga Ministri Agani u informua nga afër me aktivitetet e këtij fondacioni. Njëherit I vizitoj edhe konviktin e studentëve ballkanas dhe shtëpinë e pleqëve të këtij fondacioni. Ministri Agani në fjalimin e tij në takimin e përbashkët me përfaqësues të Shoqatës së Prishtinalive në Stamboll dhe përfaqësuesve të Fondacionit Rumeli shprehu falëmnderimet dhe mirënjohjet e tij personale dhe të Qeverisë së Kosovës...

11 Shk 2012 Hits:1411

Ministri Agani në intervistë ekskluzive për Televizonin Tek Rumeli në Stamboll

Ministri Agani në intervistë ekskluzive për Televizonin Tek Rumeli në Stamboll

Gjatë vizitës zyrtare të delegacionit të Ministrisë së Shëndetësisë në Turqi, të prirë nga Ministrit Agani dhe të shoqëruar nga zv. Ministri Fetahu, Ministri Agani u prononcua për Televizonin Tek Rumeli në një intervistë ekskluzive. Bashkë me Ministrin në këtë intervistë ishte edhe Kryetari i Komunës së Bajram Pashës të Stambollit, z. Atila Aydiner. Ndër të tjera ministri Agani gjatë intervistes ekskluzive përmendi edhe angazhimet reformuese në sistemin shëndetësor të Kosovës. Ai gjithashu shprehu mirënjohjen për bashkëpunimim konstruktiv mes dy Ministrive të Shëndetësisë dhe përkërahjen e substanciale të qeverisë turke në sistemin shëndetësorë të Kosovës. Intervista ekskluzive e Ministrit Agani dhe Kryetarit të...

11 Shk 2012 Hits:1583

PD në Suharekë themelon dy nëndegë

PD në Suharekë themelon dy nëndegë

  Me datë 4 shkurt 2012 në Suharekë, Partia e Drejtësisë themeloi dy nëndegë të reja. U themelua nëndega në Mushtisht, ku u zgjodh kryetar Ensuida Behluli dhe nëndega në Leshan – Tërrne ku kryetar u zgjodh Rinor Obrazhda. Në kuvendet themeluese të këtyre nëndegëve morrën pjesë nga qendra Kryetari i PD-së prof. dr. Ferid Agani, nënkryetari dhe deputeti Jeton Svirca, nënkryetari Qeram Telqiu, anëtari i kryesisë Qemajl Hasani. Gjatë fjalimit kryetari Agani mbështeti programin e partisë për të drejtat e vajzave të mbuluara për vijimin e shkollimit, duke argumentuar se kjo e drejtë nuk shkel Kushtetutën e Republikës së...

05 Shk 2012 Hits:1963

Kryetari Agani priti delegacionin nga qyteti i Bursës

Kryetari Agani priti delegacionin nga qyteti i Bursës

Të premtën delegacion nga qyteti i Bursës e Republikës së Turqisë i kryesuar nga z. Ahmet Këllëq, Kryetar i Forumit Rinor të Partisë së Drejtësisë dhe Zhvillimit, vizitoj Ministrin e Shëndetësisë. Me këtë rast delegacionin nga Republika e Turqisë e priti kryetari i Partisë së Drejtësisë, prof. dr. Ferid Agani i shoqëruar nga nënkryetari për mërdhënie ndërkombëtare i Partisë së Drejtësisë z. Abdullah Klinaku, nënkryetarët z. Fahredin Majkovci dhe z. Qeram Telqiu si dhe anëtarët e Kryesisë z. Qemajl Hasani dhe z. Bernard Tahirbegolli. Kryetari i PD-së Agani i njoftojë për punën dhe angazhimin e Partisë së Drejtësisë, dhe punën brenda...

03 Shk 2012 Hits:1698

Delegacioni nga qyteti i Bursës, viziton kryesinë e PD-së

Delegacioni nga qyteti i Bursës, viziton kryesinë e PD-së

Të martën një delegacion nga qyteti i Bursës e Republikës së Turqisë i kryesuar nga z. Ahmet Këllëq, Kryetar i Forumit Rinor të Partisë së Drejtësisë dhe Zhvillimit, vizitoj Ministrin e Shëndetësisë. Me këtë rast delegacionin nga Republika e Turqisë e priti nënkryetari për mërdhënie ndërkombëtare i Partisë së Drejtësisë z. Abdullah Klinaku i shoqëruar me nënkryetarët z. Fahredin Majkovci dhe z. Qeram Telqiu si dhe anëtarët e Kryesisë z. Qemajl Hasani dhe z. Bernard Tahirbegolli. Gjatë këtij takimi fillimisht nënkryetari Klinaku tregoj për punën që po bën Partia e Drejtësisë në Kosovë, duke filluar që nga aktivitete në teren, organizimin...

01 Shk 2012 Hits:1649

Dega në Prizren: Komunikatë

Dega në Prizren: Komunikatë

Dega në Prizren Komunikatë 29 Janar 2012 Dega e Partisë së Drejtësisë në Prizren përshëndet shkarkimin-largimin e drejtorëve të Shëndetësisë dhe të Turizmit të cilët në asnjë mënyrë dhe në asnjë formë ligjore nuk kanë përfaqësuar PD-në dhe vlerat e saj. Dega e Partisë së Drejtësisë në Prizren konsideron se këto zhvillime do të mundësojnë rivendosjen e bashkëpunimit konstruktiv brenda koalicionit qeverisës në qytetin e Prizrenit. Kryetari i degës Azzam Dida

29 Jan 2012 Hits:2045

Dega e Gjakovës mban tribunën "Vlerat dhe univerzaliteti i të drejtave të njeriut"

Dega e Gjakovës mban tribunën

Partia e Drejtësisë, Dega në Gjakovë organizoj tribunë të hapur me temën “Vlerat dhe univerzaliteti i të drejtave të njeriut’’, ku ligjërues ishin: Prof.dr. Ferid Agani, kryetar i Partisë së Drejtësisë, njëherit edhe Ministër i Shëndetësisë, Prof.dr. Zejnullah Gruda, Drejtor i Institutit për Hulumtime të krimeve të Luftës dhe Prof.dr. Fahrush ef. Rexhepi, zv. Kryetar i BIK-ut. Në këtë ligjërim Prof. Gruda, paraqiti në formë kronologjike zhvillimin e Të Drejtave të Njeriut dhe sfidat me të cilat u ballafaqua ky koncept gjatë historisë. Rëndësi të posaçme profesor Gruda i kushtoj rregullimit ligjor të Lirive dhe të Drejtave ekonomike, kulturore dhe...

28 Jan 2012 Hits:1705

Ministri Agani priti një delegacion të Bankës Botërore

Ministri Agani priti një delegacion të Bankës Botërore

Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës Ferid Agani priti sot pasdite një delegacion të Bankës Botërore, të kryesuar nga z. Mohamed Ihsan Ajwad. Në këtë takim u bisedua rreth procesit të reformave në shëndetësi dhe rreth miratimit të Ligjit të ri të Shëndetësisë dhe Ligjit të Sigurimeve Shëndetësore. Në takim, po ashtu, është biseduar edhe rreth Programit të Zhvillimit të Politikave të Punësimit të Qëndrueshëm , pjesë e të cilit është edhe shëndetësia.

19 Jan 2012 Hits:1411

Ministri Agani bisedon me një delegacion nga Turqia për partneritetin në shëndetësi

Ministri Agani bisedon me një delegacion nga Turqia për partneritetin në shëndetësi

Delegacioni nga Izmiri kryesohej nga z. Rifat Sait, deputet shqiptar në Parlamentin e Turqisë dhe njëherësh anëtar i Komisionit Parlamentar për Politikë të Jashtme të këtij shteti Prishtinë, 29 dhjetor 2011 Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës Ferid Agani priti sot një delegacion nga Izmiri i Turqisë, i kryesuar nga deputeti shqiptar në Parlamentin e Turqisë z. Rifat Sait, njëherësh anëtar i Komisionit Parlamentar për Politikë të Jashtme të këtij shteti. Në këtë takim, Ministri Agani, e ka njoftuar delegacionin nga Turqia, në përbërje të së cilit përveç politikanëve kishte edhe biznesmenë e përfaqësues të federatave e shoqatave të ndryshme joqeveritare, për zhvillimet në...

30 Dhe 2011 Hits:1708

Vizioni Rinor në Gjilan mban Kuvendin Zgjedhor

Vizioni Rinor në Gjilan mban Kuvendin Zgjedhor

  Gjilan, 18 dhjetor 2011 Dega e Partisë së Drejtësisë në Gjilan mbajti Kuvendin Zgjedhor të Vizionit Rinor. Kandidati për kryetar të Vizionit Rinor, Driton Nuhiu mori besimin e 47 delegateve të pranishëm në kuvend, në të cilën paraprakisht u raportua për punën dyvjeçare të këtij organizmi brenda PD-së,  ndërkohë që më pas me propozimin e kryetarit të sapozgjedhur, u propozua kryesia e re 23-anëtaresh e degës së Vizionit Rinor, e cila  u votua unanimisht nga delegatët e pranishëm. Të pranishëm ishin kryetari i PD-së Ferid Agani ,nënkryetarët Qeram Telqiu, Fahredin Majkovci dhe anëtari i kryesisë së PD-së Qemajl Hasani. Kryetari...

19 Dhe 2011 Hits:1536

Ministri Agani bisedon për bashkëpunimin në shëndetësi me delegacione nga Turqia e Suedia

Ministri Agani bisedon për bashkëpunimin në shëndetësi me delegacione nga Turqia e Suedia

  Prishtinë, 14 dhjetor 2011 Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Ferid Agani, priti sot një delegacion të grupit mjekësor “Medical Group” nga Turqia, të cilat kanë shprehur interesimin e tyre për investime në shëndetësinë kosovare, me theks të veçantë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës. Delegacioni i këtij grupi mjekësor ka shprehur interesimin për bashkëpunim në rrafshin e partneritetit publiko-privat me QKUK-në, veçanërisht në lëmin e transplantimeve të organeve pas miratimit të legjislacionit përkatës, pastaj në fushën e neurokirurgjisë, ortopedisë, radiologjisë dhe oftalmologjisë. Po gjatë ditës së sotme, Ministri Agani ka pritur edhe një delegacion të Qendrës për Katastrofat Mjekësore (Center for Disaster Medicine) nga Linkopongu i Suedisë, në...

14 Dhe 2011 Hits:1988

Ministri Agani merr pjesë në Konferencën për reformat në financimin e shëndetësisë në Tiranë

Ministri Agani merr pjesë në Konferencën për reformat në financimin e shëndetësisë në Tiranë

Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Ferid Agani, udhëtoi sot në Tiranë me ftesë të homologut të tij, Ministrit Petrit Vasili, për të marrë pjesë në Konferencën ndërkombëtare : “Sistemi shëndetësor, reformat në financim, përmirësimi i efiçencës dhe cilësisë së shërbimit- Eksperienca rajonale e ndërkombëtare”, që nesër i zhvillon punimet në Tiranë. Kjo konferencë e organizuar nga Universiteti Katoli “Zoja e Këshillit të Mirë” - Aula Magna, do të trajtojë tema që lidhen me reformat në sistemet e financimeve shëndetësore, fuqizimin e kapaciteteve menaxheriale, futjen e sistemit DRG në sistemin shëndetësor kombëtar, etj. Në këtë konferencë, Ministri Agani do të flasë për reformat në financim, si pjesë e reformës gjithëpërfshirëse...

14 Dhe 2011 Hits:1874

Fjalimi i kryetarit Agani, në Kuvendin e VII-të të PD-së

Fjalimi i kryetarit Agani, në Kuvendin e VII-të të PD-së

Të nderuar anëtarë të Kuvendit, Të nderuar musafir, Kam kënaqësi të veçantë që t’u përshëndes në fillimin e punës së Kuvendit të VII-të zgjedhor të Partisë së Drejtësisë. Të arriturat e Republikës së Kosovës, veçanërisht në periudhën pas shpalljes së pavarësisë së vendit janë të pamohueshme dhe të përditshme. Megjithatë, momenti i tanishëm i shtetëndërtimit imponon nevojën e bashkërendimit të aktiviteteve të të gjitha subjekteve politike në vend në drejtim të realizimit të objektivave madhore të shtetit siç janë: përparimi i mëtutjeshëm i procesit demokratik në vend, respektimi i lirive dhe të drejtave të njeriut, shtimi i punësimit në vend veçanërisht i rinisë...

12 Dhe 2011 Hits:1971

Partia e Drejtësisë sot mbajti Kuvendin e VII-të zgjedhor

Partia e Drejtësisë sot mbajti Kuvendin e VII-të zgjedhor

Sot me datën 11.12.2011, u mbajt Kuvendi i VII-të zgjedhor i Partisë së Drejtësisë. Në këtë Kuvend me vota unanime prof. dr. Ferid Agani është rizgjedhur kryetar i Partisë së Drejtësisë me mandat trevjeçar, sipas statutit të ri të partisë që është miratuar sot në punimet e Kuvendit të Shtatë zgjedhor të kësaj partie, ku është zgjedhur edhe Këshilli Drejtues prej 79 anëtarësh. Këshilli Drejtues ka zgjedhur edhe kryesin e ngushtë të Partisë me nënkryetar për Zhvillim dhe Hulumtim Jeton Svirca, nënkryetar për Marrëdhënie me Jashtë Abdullah Klinaku, nënkryetar për Administrim dhe Financim Qeram Telqiu, nënkryetar për Çështje Sociale Gëzim Kelmendi,...

11 Dhe 2011 Hits:2038

Një delegacion i lartë i UNICEF-it u prit në Ministri të Shëndetësisë

Një delegacion i lartë i UNICEF-it u prit në Ministri të Shëndetësisë

  Në këtë takim ku ishte edhe këshilltari regjional për shëndetësi i Zyrës Regjionale të UNICEF-it për  Evropën Juglindore,  Octavian Bivol ,u bisedua për bashkëpunimin e mëtejmë në fusha të ndryshme  posaçërisht në fushën e shëndetit të nënës, fëmijës dhe të rinjve, fushën e nutricionit, imunizimit, promovimit shëndetësor Prishtinë, 06. 12. 2011 Në Ministrinë e Shëndetësisë të Republikës së Kosovës u prit sot një delegacion i lartë i UNICEF-it në të përbërje të cilit ishin shefi i UNICEF-it në Kosovë, Johanes Ëedennig, zëvendësi i tij, Luciano Callestini,  këshilltari i lartë për shëndetësi i Zyrës Regjionale të UNICEF-it për  Evropën Juglindore,  Octavian Bivol,...

06 Dhe 2011 Hits:1778

PD mban mbledhjen e Këshillit Drejtues

Prishtinë, 04 dhjetor 2011 Në mbledhjen e Këshillit Drejtues të mbajtur në zyret e Partisë me datë 04 dhjetor 2011 u morën këto vendime: 1. Kuvendi zgjedhor i PD-së të mbahet më 11 dhjetor 2011; 2. U miratua raporti i Shtabit Zgjedhor, i cili specifikoi se: a) Janë mbajt 18 kuvende të degëve dhe janë zgjedhur kryesit e reja, b) Në këto kuvende kanë marr pjesë 1251 delegatë, c) Janë zgjedhur 425 anëtarë kryesie, d) Janë zgjedhur 280 delegatë për Kuvendin Zgjedhor. 3. U legjitimuan edhe dy degë të reja në Prishtinë; 4. U shpall i pavlefshëm Kuvendi i degës së PD-së...

04 Dhe 2011 Hits:1585

Dega e PD-së në Obiliq mban Kuvendin Zgjedhor

Dega e PD-së në Obiliq mban Kuvendin Zgjedhor

  Dega e Partisë së Drejtësisë në Obiliq me datë 4 dhjetor 2011 mbajti kuvendin zgjedhor. Delegacioni nga qendra përbëhej nga kryetari I PD-së, dr.Ferid Agani,deputeti Gëzim Kelmendi, akademik Feti Mehdiu, prof. Qeram Telqiut, Abdullah Klinaku. Kryetari Agani shpalosi qasjen e Partisë së Drejtësisë, si parti konzervatore e cila angazhohet për ruajtjen e vlerave kombëtare dhe fetare. Gjatë fjalimit kryetari dr.Agani mbështeti programin e partisë për të drejtat e vajzave të mbuluara për vijimin e shkollimit, duke argumentuar se kjo e drejtë nuk shkel Kushtetutën e Republikës së Kosovës, dhe është në përputheshmëri me te gjitha konventat për të drejtat e...

04 Dhe 2011 Hits:3191

Shënohet Dita Botërore kundër HIV/AIDS-it Prishtinë

Shënohet Dita Botërore kundër HIV/AIDS-it Prishtinë

  Prishtinë, 1 dhjetor 2011Sot në Kosovë është shënuar 1 Dhjetori - Dita Botërore e AIDS-it me organizimin e disa aktiviteteve që kishin për qëllim parandalimin dhe vetëdijësimin e qytetarëve për këtë sëmundje. Në  Ministrinë e Shëndetësisë sot është bërë promovimi dhe themelimi i Komitetit Kosovar për HIV/AIDS dhe gjatë këtij promovimi Minsitri i Shëndetësisë, prof.dr.Ferid Agani, i përshëndeti dhe falenderoi të gjithë pjesëmarrësit në shënimin e Ditës Ndërkombëtare të HIV/AIDS si dhe të gjitha përpjekjet për parandalimin, trajtimin  dhe eliminimin mundësisht të njërës prej sëmundjeve më të rënda të imunodeficiencës ose siq quhet HIV/AIDS, e shkaktuar nga virusi HIV....

01 Dhe 2011 Hits:1888

Ministri Agani viziton spitalin e qytetit të Bajram Currit në Shqipëri

29 nëntor 2011 Një delegacion i Ministrisë së Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, i kryesuar nga Ministri Ferid Agani dhe Sekretari i Përgjithshëm i MSH-së, Ilir Tolaj, vizituan sot Spitalin e qytetit të Bajram Currit në Shqipëri, bashkë me Zëvendësministrin  e Shëndetësisë të Shqipërisë Albert Gajo dhe autoritetet e komunës së Bajram Curit. Në delegacionin  e Ministrisë së Shëndetësisë të Kosovës ishin edhe drejtuesit e Spitalit Rajonal të Gjakovës. Gjatë kësaj vizite u shqyrtuan mundësitë e bashkëpunimit midis dy spitaleve rajonale: atij të Bajram Currit dhe të Gjakovës. Si rezultat i kësaj vizite do të jetë nënshkrimi i Marrëveshjes teknike midis këtyre dy spitaleve për dërgimin...

29 Nan 2011 Hits:1574

Istogu mbajti Kuvendin Zgjedhor

Istogu mbajti Kuvendin Zgjedhor

Dega e Partisë së Drejtësisë në Istog me datë 27 nëntor 2011 mbajti kuvendin zgjedhor.Në kuvend ishin të pranishëm 56 delegat. Delegacioni nga qendra përbëhej nga kryetari I PD-së, dr.Ferid Agani,deputeti Gëzim Kelmendi, akademik Feti Mehdiu, prof. Qeram Telqiut, Abdullah Klinaku dhe Fahredin Majkovci. Kryetari Agani shpalosi qasjen e Partisë së Drejtësisë, si parti konzervatore e cila angazhohet për ruajtjen e vlerave kombëtare dhe fetare. Gjatë fjalimit kryetari dr.Agani mbështeti programin e partisë për të drejtat e vajzave të mbuluara për vijimin e shkollimit, duke argumentuar se kjo e drejtë nuk shkel Kushtetutën e Republikës së Kosovës, dhe është në...

28 Nan 2011 Hits:2048

Në Klinë, PD mban Kuvendin Zgjedhor

  Me 27 nëntor 2011, dega e Partisë së Drejtësisë në Klinë mbajti kuvendin zgjedhor. Në ketë Kuvend ishin të pranishëm 76 delegatë. Delegacioni nga qendra përbëhej nga kryetari i PD-së prof. dr. Ferid Agani, akademik Feti Mehdiu, prof. Qeram Telqiu, z.Abdullah Klinaku, deputeti z.Gëzim Kelmend dhe Fahredin Majkovci.  Këtë kuvend e përshëndeti  kryetari I PD-së Ferid Agani I cili ndër të tjera shpalosi qasjen  e PD-së në zgjidhjen e problemeve aktuale. Kryetari Agani theksoi se Partia e Drejtësisë si parti konzervatore do të angazhohet  për afirmimin e vlerave  të identitetit kombëtar e fetar dhe njëkohësisht do të nxit proceset e zgjidhjes...

28 Nan 2011 Hits:1863

Urimi për Ditën e Flamurit

Urimi për Ditën e Flamurit

  Partia e Drejtësisë, të gjithë shqiptarëve kudo që janë ua uron festën Kombëtare të Flamurit, duke uruar që sakrifica e qindra mijëra dëshmorëve të bërë për Pavarësi dhe Liri, të shërbej si motiv i yni për punë të palodhshme, sakrificë dhe përkushtim për shtet të drejtë dhe demokratik. Shtet të integruar në strukturat europiane dhe të bashkuar në koncepte të përbashkëta integruese dhe ekonomike me shtetin tonë amë, Shqipërin.    

28 Nan 2011 Hits:2300

U mbajt Kuvendi i gjashtë i degës në Prishtinë

U mbajt Kuvendi i gjashtë i degës në Prishtinë

Në Kuvendin e gjashtë të degës së Prishtinës morën pjesë gjithësej 95 delegat ku të pranishëm ishin edhe Kryetari I PD-së Dr.Ferid Agani,  Akademik Feti Mehdiu si dhe Prof. Qeram Telqiu. Kuvendin zgjedhor e hapi fillimisht ish Kryetari i PD–së dega në Prishtinë Mr.Amir Ahmeti njëherë deputet i kuvendit të Republikës së Kosovës. Dr. Ferid Agani mbajti një fjalim të shkurtë para delegatëve të degës së Prishtinës, duke falënderuar degën për kontributin që ka dhënë , për zhvillimet e përgjithshme politike në Kosovë. Ai premtoj përkrahje të parazervë për degën e Prishtinës. Kuvendi miratoj me unanimitet të plotë kandidaturën  e z.Lulzim Ukës për...

26 Nan 2011 Hits:1657

Në Prishtinë i filloi punimet Konferenca e Katërt Kombëtare e Psikiatrisë

Në Prishtinë i filloi punimet Konferenca e Katërt Kombëtare e Psikiatrisë

Prishtinë, 25. 11. 2011 Organizuar nga Lidhja e Psikiatrisë Shqiptare, sot në Prishtinë i fillon punimet Konferenca e Katërt Kombëtare me temën: “Çrregullimet psikotike-nga teoria në praktikë”. Në këtë konferencë tre ditore ku po marrin pjesë ekspertë vendorë dhe të huaj të fushës së Psikiatrisë, do të trajtohen tema profesionale nga fusha e psikiatrisë. Duke i përshëndetur pjesëmarrësit e Konferencës si Ministër i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës por edhe si Kryetar i Lidhjes së Psikiatrisë Shqiptare , Ministri Ferid Agani , tha se mbajtja e kësaj konference është një moment i mirë  që psikiatrit të diskutojnë mes veti të arriturat midis dy konferencave, dhe...

25 Nan 2011 Hits:1979

Në Prishtinë PD themelon edhe dy degë të reja

Në Prishtinë PD themelon edhe dy degë të reja

Partia e Drejtësisë me datë 16 nëntor 2011 mbajti kuvendin zgjedhor të themelimit të dy degëve të reja në Prishtinë. Në të dy kuvendet ishin të pranishëm delegacioni nga qendra I përbërë nga kryetari I PD-së, dr.Ferid Agani,deputeti Gëzim Kelmendi, akademik Feti Mehdiu, prof. Qeram Telqiut dhe Abdullah Klinaku. Kryetari Agani shpalosi qasjen e Partisë së Drejtësisë, si parti konzervatore e cila angazhohet për ruajtjen e vlerave kombëtare dhe fetare. Gjatë fjalimit kryetari dr.Agani mbështeti programin e partisë për të drejtat e vajzave të mbuluara për vijimin e shkollimit, duke argumentuar se kjo e drejtë nuk shkel Kushtetutën e...

17 Nan 2011 Hits:1445

Ministri Agani vizitoi AKPM-në

Ministri Agani vizitoi AKPM-në

Prishtinë, 14. 11. 2011 Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Ferid Agani, vizitoi sot pasdite Agjencionin Kosovar të Produkteve Mjekësore, (AKPM), ku nga drejtuesit e këtij agjensioni u njoftua me hapat që po ndërmerren për rritjen e vëllimit të punës së këtij institucioni. Gjatë vizitës në AKPM, Ministri Agani u njoftua nga Kryeshefi i AKPM-së, Jeton Shaladhe drejtori i Laboratorit Zyrtar për Kontrollin e Cilësisë së Produkteve Medicinale , Ardian Rugova, për validimin dhe servisimin e aparaturës në këtë laborator dhe fillimin e kontrollit më të gjerë të cilësisë së produkteve mjekësore të regjistruara në Republikën e Kosovës. Në këta takim, gjatë të cilit Ministri ka...

14 Nan 2011 Hits:1501

Podujeva mbajti Kuvendin Zgjedhor

Podujeva mbajti Kuvendin Zgjedhor

Dega e Podujevës sot me datë 13 nëntor 2011 mbajti kuvendin zgjedhor.Në kuvend ishin të pranishëm 76 delegat.Delegacioni nga qendra përbëhej nga kryetari I PD-së, dr.Ferid Agani,deputeti Gëzim Kelmendi, akademik Feti Mehdiu, prof. Qeram Telqiut dhe Abdullah Klinaku. I ftuar ishte edhe kryetari I degës së Mitrovicës. Kryetari Agani shpalosi qasjen e Partisë së Drejtësisë, si parti konzervatore e cila angazhohet për ruajtjen e vlerave kombëtare dhe fetare. Gjatë fjalimit kryetari dr.Agani mbështeti programin e partisë për të drejtat e vajzave të mbuluara për vijimin e shkollimit, duke argumentuar se kjo e drejtë nuk shkel Kushtetutën e Republikës së...

13 Nan 2011 Hits:1503

Dega e Vushtrrisë mban Kuvendin Zgjedhor

Dega e Vushtrrisë mban Kuvendin Zgjedhor

Me 12 nëntor 2011, dega e Partisë së Drejtësisë në Vushtrri mbajti kuvendin zgjedhor. Në ketë Kuvend ishin të pranishëm 85 delegatë. Delegacioni nga qendra përbëhej nga kryetari i PD-së prof. dr. Ferid Agani, akademik Feti Mehdiu, prof. Qeram Telqiu, z.Abdullah Klinaku, deputeti z.Gëzim Kelmendi. I ftuar ishte edhe kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, dega e Vushtrrisë. Këtë kuvend e përshëndeti  kryetari I PD-së Ferid Agani I cili ndër të tjera shpalosi qasjen  e PD-së në zgjidhjen e problemeve aktuale. Kryetari Agani theksoi se Partia e Drejtësisë si parti konzervatore do të angazhohet  për afirmimin e vlerave  të identitetit kombëtar...

12 Nan 2011 Hits:1794

Aktivitet humanitar i degës së Gjakovës për Kurban Bajram

Aktivitet humanitar i degës së Gjakovës për Kurban Bajram

  Gjakovë,06.11.2011 Partia e Drejtësisë Dega në Gjakovë, për nder të festës së Kurban Bajramit organizoi aktivitetin humanitar të radhës, tashmë tradicional të shpwrndarjes së pakove ushqimore dhe mishit të kurbanit  për familjet me nevoja të veçanta. Duke dëshiruar që të përcjellim mesazhin e festës së Kurban Bajramit (që qëndron fuqishëm mbi parimet e fisnikërisë, bujarisë dhe dashurisë vëllazërore), e cila na përkujton fuqinë e zërit, ndjenjën e sensibilizimit me të gjithë ata që kanë nevojë, që  ringjall sensin e unitetit dhe të afërsisë, shkëlqimin e idesë së çiltër, dinjitetit dhe shpirtit human që duhet të mbizotërojë  këto ditë dhe në kontinuitet mes...

11 Nan 2011 Hits:1588

Fushë Kosova mban kuvendin zgjedhor

Fushë Kosova mban kuvendin zgjedhor

  Me datë 4 nëntor 2011, dega e Partisë së Drejtësisë në Fushë Kosovë mbajti kuvendin zgjedhor. Në ketë Kuvend ishin të pranishëm 53 delegatë, dhe mysafir të tjerë. Delegacioni nga qendra përbëhej nga kryetari i PD-së prof. dr. Ferid Agani, akademik Feti Mehdiu, prof. Qeram Telqiu, z.Jeton Svirca, z.Abdullah Klinaku. Po ashtu në këtë Kuvend prezentuan edhe përfaqësues të nëndegëve nga Komuna e Fushë Kosovës. Këtë kuvend e përshëndeti  kryetari I PD-së Ferid Agani I cili ndër të tjera shpalosi qasjen  e PD-së në zgjidhjen e problemeve aktuale. Kryetari Agani theksoi se Partia e Drejtësisë si parti konzervatore do të angazhohet  për...

06 Nan 2011 Hits:2320

Të enjtën më 03 nëntor 2011 u mbajt Kuvendi Zgjedhor i Partisë së Drejtësisë në Gjilan.

Të enjtën më 03 nëntor 2011 u mbajt Kuvendi Zgjedhor i Partisë së Drejtësisë në Gjilan.

  Në këtë Kuvend ishin të pranishëm 126 delegatë. Delegacioni nga qendra përbëhej nga kryetari i PD-së prof. dr. Ferid Agani, nënkryetari Jeton Svirca, akademik Feti Mehdiu, prof. Qeram Telqiu, z.Qemajl Hasani dhe z.Abdullah Klinaku. Këtë kuvend e përshëndetën  akademik Feti Mehdiu, deputeti Svirca dhe kryetari I PD-së Ferid Agani I cili ndër të tjera shpalosi qasjen  e PD-së në zgjidhjen e problemeve aktuale. Kryetari Agani theksoi se Partia e Drejtësisë si parti konzervatore do të angazhohet  për afirmimin e vlerave  të identitetit kombëtar e fetar dhe njëkohësisht do të nxit proceset e zgjidhjes së çështjeve sociale dhe ekonomike, që tani...

04 Nan 2011 Hits:2102

Ministri Agani uron besimtarët muslimanë për festën e Kurban Bajramit

  Prishtinë, 04. 11. 2011 Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Prof. Dr. Ferid Agani, i uron të gjithë besimtarët muslimanë me rastin e festës së Kurban Bajramit. Me rastin e kësaj feste, Ministri i uron besimtarët muslimanë që t’i përcjellë paqja, mirësia, begatia dhe mëshira e Zotit.  

04 Nan 2011 Hits:1537

Ministri Agani: Përpjekje qesharake për të penguar proceset pozitive në shëndetësi

  Reagim i Ministrit të Shëndetësisë ndaj artikullit “500 mijë euro për kushëririn”, botuar nga gazeta Express, datë 3 nëntor 2011, fq. 6-7 Prishtinë, 03. 11. 2011 Duke hedhur poshtë pretendimet e shprehura në këtë artikull Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Ferid Agani, konsideron se bëhet fjalë edhe për një përpjekje qesharake për të penguar proceset pozitive në sektorin e shëndetësisë, në këtë rast  eliminimin e barrës së rëndë të shëndetësisë kosovare që nga ditët e pasluftës, për shkatërrimin e rreth 300 tonë të produkteve farmaceutike dhe materialit shpenzues me afat të skaduar. Ndërlidhja e Ministrit Agani me kushëri të familjes së...

03 Nan 2011 Hits:1554

Dega e Gjakovës mbajti kuvendin zgjedhor

Dega e Gjakovës mbajti kuvendin zgjedhor

Me datë 23 tetor 2011, dega e Partisë së Drejtësisë në Gjakovë mbajti kuvendin zgjedhor. Në ketë Kuvend ishin të pranishëm 99 delegatë, mediat, dhe mysafir të tjerë,ku i pranishëm ishte edhe kryetari i degës së AKR-së në Gjakovë, njëherit zv. ministër për planifikim hapsinor Shpëtim Rudi. Delegacioni nga qendra përbëhej nga kryetari i PD-së prof. dr. Ferid Agani, akademik Feti Mehdiu, prof. Qeram Telqiu, znj.Kimete Zeqa, z.Qemajl Hasani, z.Abdullah Klinaku dhe z.Fahredin Majkovci. Po ashtu në këtë Kuvend prezentuan edhe përfaqësues nga degët e disa prej komunave, ku ështe e shtrirë PD-ja,si ajo e Pejës, Rahovecit dhe Klinës. Më pas...

01 Nan 2011 Hits:1688

Ministri Agani priti një delegacion ministrash nga Malta

Ministri Agani priti një delegacion ministrash nga Malta

Prishtinë, 26. 10. 2011 Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Dr. Ferid Agani me bashkëpunëtorë, priti sot një delegacion të lartë nga Malta, të kryesuar nga Giuseppe Madia, Ministër i Shëndetësisë, në përbërje të cilit ishin edhe  Gaetano Maria, Ministër i Thesarit, Andrea Frattini , Ministër i Financave si dhe zyrtarë të tjerë të lartë, pjesë e Grupit Urdhri Sovran i Maltës “OSJ Malta”. Në këtë takim Ministri Agani e ka njohur delegacionin e lartë maltez me sistemin shëndetësor të Kosovës, sfidat e tanishme dhe procesin e reformave në shëndetësi, që për qëllim krijimin e një sistemi shëndetësor të qëndrueshëm dhe efikas dhe në...

26 Tet 2011 Hits:1759

Theranda mban kuvendin zgjedhor

Theranda mban kuvendin zgjedhor

  Në këtë Kuvend ishin të pranishëm 77 delegatë. Të pranishëm ishin edhe delegacioni nga qendra, së bashku me kryetarin e PD-së, prof. dr. Ferid Agani. Kryetari Agani theksoi se Partia e Drejtësisë si parti konzervatore do të angazhohet  për afirmimin e vlerave  të identitetit kombëtar e fetar dhe njëkohësisht do të nxit proceset e zgjidhjes së çështjeve sociale dhe ekonomike, që tani po e rëndojnë popullatën. Partia e Drejtësisë do të jetë promotor i hapjes së perspektivave të reja zhvillimore.  Më pas me votim të hapur, kryetar I degës u zgjodh Bajram Tërrshana.  Puna në Kuvend vazhdoi duke ju referuar...

22 Tet 2011 Hits:1589

Mbledhja e kryesisë së PD-së, me datë 14 tetor 2011

Në mbledhjen e mbajtur me date 14 tetor 2011, kryesia e PD-së shqyrtoi rreth zgjedhjeve brenda-partiake, dhe miratoi konkluzat sin ë vijim: Analize pë kuvendet e degëve dhe nëndegëve, Përgaditjen për kuvendin zgjedhor të PD-së, Dy nisma për themelimin e degëve të reja.

19 Tet 2011 Hits:2941

Ministri Agani priti një delegacion nga Egjipti

Ministri Agani priti një delegacion nga Egjipti

Prishtinë 12. 10. 2011 Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Dr. Ferid Agani me bashkëpunëtorë, priti sot një delegacion të Egjiptit, të kryesuar nga prof. Dr. Safet Hixhazi, Sekretar Gjeneral i Revolucionit të Egjiptit. Në këtë takim me këtë delegacion egjiptian, të përbërë nga kryetar partish dhe përfaqësues të mediave e shoqërisë civile, Ministri Agani i ka përgëzuar ata për ndryshimet demokratike në shtetin e tyre dhe ka shprehur gatishmërinë për zhvillimin e raporteve të mira dhe vëllazërore midis Kosovës dhe Egjiptit. Pasi e ka njohur në hollësi delegacionin nga Egjipti për gjendjen në shëndetësinë kosovare dhe për procesin e reformave që...

12 Tet 2011 Hits:1540

Ministri Agani priti shefin e operacioneve të Zyrës Ndërlidhëse të KE në Kosovë, Christof Stock

Ministri Agani priti shefin e operacioneve të Zyrës Ndërlidhëse të KE në Kosovë, Christof Stock

  Prishtinë, 12. 10 2011 Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Dr. Ferid Agani, priti sot  në një takim z. Christof Stock, shef i Sektorit të Operacioneve në Zyrën ndërlidhëse të Komisionit Evropian në Kosovë. Në këtë takim, Ministri Agani e ka informuar z. Stock me proceset aktuale të reformave në shëndetësinë kosovare, në veçanti me procesin e reformës legjislative, duke e vlerësuar lart bashkëpunimin që në këtë proces ka dhënë Komisioni Evropian me asistencën e tij në procesin e përgatitjes së pakos së draft ligjeve reformuese. Ministri Agani ka theksuar se bashkëpunimi i MSh-së me Zyrën ndërlidhëse të Komisionit Evropian është...

12 Tet 2011 Hits:1668

Ministri Agani dhe Drejtori i Bankës Botërore në Kosovë, Jan Polters, diskutuan për reformat në shëndetësi

Prishtinë, 12.10. 2011 Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Dr. Ferid Agani, ka pritur në takim drejtorin e ri të Bankës Botërore për Kosovë, Jan Peter Olters. Ministri Agani, duke i dëshiruar sukses me rastin e fillimit të detyrës si Drejtor i Bankës Botërore për Kosovën e ka falënderuar z. Polters për bashkëpunimin dhe mbështetjen që Banka Botërore i ka dhënë Ministrisë së Shëndetësisë në procesin e përgatitjes së Kornizës ligjore për reformat përmbajtësore në sektorin e shëndetësisë dhe shprehu gatishmërinë e tij për vazhdimin e bashkëpunimit të ndërsjellë në implementinin e këtyre reformave. Drejtori Polters theksoi ndërkaq, gatishmërinë e Bankës Botërore...

12 Tet 2011 Hits:1545

Mbahet kuvendi zgjedhor në Dardanë

Të dielën më 9 tetor 2011 u mbajt Kuvendi Zgjedhor i Partisë së Drejtësisë në Dardanë. Duke marrë pjesë aktive në Kuvend, Kryetari i Partisë së Drejtësisë, Ferid Agani,  fillimisht përshëndeti riaktivizimin e Degës së PD-së në këtë komunë dhe shpalosi qasjen e PD-së në zgjidhjen e problemeve aktuale. Kryetari Agani ka theksuar se Partia e Drejtësisë si parti konzervatore do të angazhohet  për afirmimin e vlerave  të identitetit kombëtar e fetar, dhe njëkohësisht do të nxit proceset e zgjidhjes së çështjeve sociale dhe ekonomike, që tani po e rëndojnë popullatën. Partia e Drejtësisë do të jetë promotor i hapjes së...

10 Tet 2011 Hits:1602

Ministri Agani takoi Rektorin e Universitetit Sakary nga Turqia

Ministri Agani takoi Rektorin e Universitetit Sakary nga Turqia

Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Ferid Agani priti sot në një takim Rektorin e Universitetit Sakary nga Turqia, Prof. Dr. Muzaffer Elmas. Gjatë këtij takimi u shqyrtuan mundësitë e bashkëpunimit në lëmin e shëndetësisë. Rektori Elmas e njoftoi Ministrin Agani për projektet e Universitetit Sakary që ka 60.000 studentë në veçanti me projektet në lëmin e mjekësisë, duke ofruar edhe mundësinë e aftësimit profesional e shkencor të kuadrit mjekësor nga Kosova në këtë Universitet.

06 Tet 2011 Hits:1615

Ministri Agani merr rikonfirmimin për mbështetjen e e Bankës Botërore për Ligjin e Sigurimeve Shëndetësore

Ministri Agani merr rikonfirmimin për mbështetjen e e Bankës Botërore për Ligjin e Sigurimeve Shëndetësore

“Ne nuk kemi asnjë shqetësim të mëtejshëm në lidhje me këtë ligj (Ligjin e Sigurimeve Shëndetësore) dhe jemi të kënaqur për të ofruar mbështetjen tonë të vazhdueshme në zbatimin e reformave të nevojshme dhe të rëndësishme në sektorin e shëndetësisë”, thuhet në letrën që Banka Botërore i ka dërguar Ministrit të Shëndetësisë, Ferid Agani Prishtinë, 29.09. 2011 Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Ferid Agani, ka marrë dje edhe me shkrim konfirmimin e Bankës Botërore për mbështetjen e reformave në shëndetësi , në veçanti për miratimin e Ligjit për Shëndetësinë dhe Ligjit të Sigurimeve Shëndetësore. Në një shkresë dërguar Ministrit Agani nga...

29 Sht 2011 Hits:1750

U mbajt Kuvendi nismëtar për themelimin e Odave të profesionistëve shëndetësor

U mbajt Kuvendi nismëtar për themelimin e Odave të profesionistëve shëndetësor

Prishtinë, 27.09. 2011 Nën kryesimin e Ministrit të Shëndetësisë të Republikës së Kosovës, Ferid Agani, sot u mbajt Kuvendi nismëtar për themelimin e Odave të profesionistëve shëndetësor të Kosovës: Odës së Mjekëve, Odës së Stomatologëve, Odës së Farmacistëve dhe Odës së Infermierëve. Në këtë takim, në të cilin kanë asistuar edhe përfaqësuesit e Odës së Mjekëve të Gjermanisë, kryetarët e Shoqatave Profesionale dhe Bordeve qendrore që funksionojnë në kuadër të MSH-së, që njëherësh paraqesin Këshillin e Përgjithshëm Profesional, u propozua formimi i Këshillave organizative për përgatitjen e kuvendeve zgjedhore për odat profesionale. Me këtë rast, u zgjodh Këshilli nismëtar për themelimin e...

27 Sht 2011 Hits:1539

Në Prishtinë po mbahet Konferenca ndërkombëtare për Politikat profesionale dhe edukimin klinik

Në Prishtinë po mbahet  Konferenca ndërkombëtare për Politikat profesionale dhe edukimin klinik

Ministri Ferid Agani tha se kjo konferencë vjen në kohën më të mirë të mundshme, në kohën kur Ministria e Shëndetësisë, për herë të parë pas dymbëdhjetë vjetësh, ka arritur marrëveshje me Bankën Botërore dhe Fondin Monetar Ndërkombëtar, për mbështetje reformave në shëndetësinë kosovare, e para së gjithash Projektligjit për Sigurime Shëndetësore dhe krijimit të Fondit të Sigurimeve. Prishtinë, 26. 09. 2011 Organizuar nga Asociacioni i Mjekëve Gjermanë  ( Bundesarztekammer )  dhe Qendra Klinike Universitare e Manhajmit në  Gjermani ( University Medical Centre of Mannheim, Germany), mbështetur nga Fondacioni “Hans-Neuffer-Stiftung” dhe Ministria e Shëndetësisë e Republikës së Kosovës sot në Prishtinë...

27 Sht 2011 Hits:1949

Ministri Agani: Bisedimet me Bankën Botërore i hapën rrugë reformës në shëndetësi

Ministri Agani: Bisedimet me Bankën Botërore i hapën rrugë reformës në shëndetësi

  “Bisedimet me BB  dhe FMN-në kanë qenë bisedime shumë të rëndësishme, të cilat me përfundimet e tyre, i kanë hapur qartë rrugën reformës së shërbimeve shëndetësore në vend, gjegjësisht miratimit të dy projektligjeve: Projektligjit për Shëndetësi dhe Projektligjit për Sigurime Shëndetësore”, tha Ministri Agani Prishtinë, 16.09. 2011 Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Ferid Agani, tha sot se bisedimet e këtyre ditëve të Ministrisë me delegacionet e Bankës Botërore dhe të Fondit Monetar Ndërkombëtar i kanë hapur rrugë reformës legjislative në shëndetësi, gjegjësisht procedimit dhe miratimit të dy projektligjeve reformuese: Ligjit për Shëndetësi dhe Ligjit për Sigurime Shëndetësore. “Bisedimet me BB ...

16 Sht 2011 Hits:1609

Lideri i PD-së i shoqëruar nga anatarët e Kryesisë mban takim në Degën e Gjakovë

Lideri i PD-së i shoqëruar nga anatarët e Kryesisë mban takim në Degën e Gjakovë

Gjakovë,15.09.2011 Kryesia e degës së PD-së në Gjakovë kishte kënaqësinë,që të mbajë sot një takim në të cilin ishin të pranishëm: Kryetari Dr.F.Agani, njëherit Ministër i Shëndetësisë, Akademik F. Mehdiu, Prof.Qeram Telqiu, Prof.S. Haxhijaha,Q. Hasani.A. Klinaku,dhe M.Berisha. Takimi u hap nga Kryetari i degës së PD-së në Gjakovë B. Bokshi,i cili pasi përshëndeti dhe falenderoj mysafirët nga qendra,që na nderuan me pjesëmarrjen e tyre përkundër agjendës së ngjeshur dhe angazhimeve të shumta, në fjalën e tij ai i njoftoj të pranishnit shkurtimisht rreth zgjedhjeve në nëndegë,themelimin e një nëndege të re, si dhe për punën që është duke u bërë në këtë...

16 Sht 2011 Hits:1757

Ministri Agani takon kreun e Universitetit të Dartmouthit dhe atë të AUK-ut

Ministri Agani takon kreun e Universitetit të Dartmouthit dhe atë të AUK-ut

Prishtinë, 13. 09. 2011 Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Ferid Agani, priti sot në një takim një delegacion të Universitetit të Dartmouthit (SHBA) dhe të Universitetit Amerikan në Kosovës (AUK), të kryesuar nga Carol Folt, drejtor ekzekutiv i Universitetit të Dartmouthit  dhe Christopher Hall, president dhe kryeshef ekzekutiv i AUK-ut. Gjatë takimit u shqyrtuan modalitetet e bashkëpunimit midis MSh-së me Universitetin e Dartmouthit dhe AUK-ut në lëmin e edukimit mjekësor dhe aftësimit profesional. Ministri Agani vlerësoi se ekziston një nevojë imediate për themelimin e një Fakultetit të Shkencave Mjekësore për bashkëpunim me Universitetin e Dartmouthit si dhe nevoja për zhvillimin e...

14 Sht 2011 Hits:1679

Ministri Agani: Reformat në shëndetësi do të sjellin rezultate edhe në farmaceutikë

Ministri Agani: Reformat në shëndetësi do të sjellin rezultate edhe në farmaceutikë

Prishtinë, 10. 09. 2011 Nën patronatin e Ministrisë së Shëndetësisë të Republikës së Kosovës dhe organizuar nga Shoqata Farmaceutike e Kosovës sot në Prishtinë u mbajt seminari me temën : “Strategjia Nacionale në Sektorin farmaceutik”. Pjesëmarrësit e seminarit i ka përshëndetur Ministri i Shëndetësisë Ferid Agani, i cili ka vlerësuar se farmacia si sekctor e ka vlerën e vet të jashtëzakonshme dhe pavarësisht problemeve me të cilat ballafaqohet tani, shumë shpejt ky sektor në Kosovë do ta marr veten dhe do të bëhet i respektuar sikur ishte para luftës, kur konsiderohej sektori më i rregulluar. Ministri Agani tha se kjo...

10 Sht 2011 Hits:1786

Kumtesë për media - 9 shtator 2011

Kumtesë për media - 9 shtator 2011

Kumtesë për media Prishtinë, 9 shtator 2011 Kryesia e Partisë së Drejtësisë në mbledhjen e mbajtur me datë 09.09.11 shqyrtoi situatën politike në vend dhe përkitazi më këtë njëzëri miratoi konkluzat si në vijim: 1. PD shprehë vendosmërin e saj të paluhatshme që në themelet e shtet-ndërtimit të vihet respektimi i plotë i të drejtave dhe lirive të njeriut, të garantuara me Kushtetutë dhe ligjet e vendit. Në këtë drejtim, PD kërkon që Qeveria të sigurojë të drejtën kushtetuese për manifestimin publik të bindjeve fetare dhe të ndërpres të gjitha shkeljet e ligjeve në këtë aspekt, veçanërisht kur është në...

09 Sht 2011 Hits:1571

Konferencë për media, 6 shtator 2011

Konferencë për media, 6 shtator 2011

  Arsimimi parauniversitarkonferencë për media     Urim me shqetsime.... Komisioni për arsim i  PD-ës, përcjellë me interesim të veçantë zhvillimet arsimoreedukative në institucionet e Kosovës, si në ato publike ashtu dhe ato private. Për ne nuk kadallim shkolla publike nga ajo private nga arsyeja se në të gjitha ato janë fëmijët tanë. Ata janëgarancë e Kosovës, për të cilët ky popull gjithmonë ka sakrifikuar që ajo pjesë e trupit dhe e jetëstonë të rritet, të edukohet, të arsimohet dhe të ndihet sikur tërë moshatarët e tyre në vend, në Evropë dhe në botë. Me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor 2011/2012, fillimisht...

06 Sht 2011 Hits:2036

Ministri Agani priti Alexis Goosdeel nga EMCDDA-së

Ministri Agani priti Alexis Goosdeel nga EMCDDA-së

Në takimin midis ministrit Agani dhe z. Alexis Goosdeel nga Qendra Evropiane e Monitorimit të Përdorimit të Drogave dhe Substancave psiko-aktive , është biseduar për bashkëpunimin dhe hapat për themelimin e Observatorit Nacional për monitorimin e përdorimit të substancave psiko-aktive në Kosovë   Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Ferid Agani, priti sot në takim z. Alexis Goosdeel nga Qendra Evropiane e Monitorimit të Përdorimit të Drogave dhe Substancave psiko-aktive (EMCDDA), me bashkëpunëtorë. Në takim është biseduar për bashkëpunimin e filluar midis Kosovës me këtë qendër me seli në Lisbonë...

06 Sht 2011 Hits:1434

Ministri Agani takoi ekspertë italian të fushës së sigurimeve shëndetësore

Ministri Agani takoi ekspertë italian të fushës së sigurimeve shëndetësore

Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës Ferid Agani priti sot në takim Niccolo Persiani, udhëheqës i Ekipit të ekspertëve nga Italia , që janë duke punuar në reformën e sistemit të sigurimeve shëndetësore në Shqipëri, të cilët ishin të shoqëruar edhe nga Tritan Shehu, shef i Komisionit për Shëndetësi dhe Punë dhe Mirëqenie Sociale të Parlamentit të Shqipërisë. Në takim u bisedua për rëndësinë e bashkëpunimit në lëmin e themelimit të sistemit të sigurimeve shëndetësore dhe reformës së sistemit shëndetësor në vend.Gjatë bisedës u konstatuan shumë pikëpamje të përbashkëta dhe mundësi për bashkëpunimin që pritet se do të fillojnë...

03 Sht 2011 Hits:1769

Kosova e Shqipëria thellojnë bashkëpunimin në shëndetësi

Kosova e Shqipëria thellojnë bashkëpunimin në shëndetësi

Me konstatimin se midis Kosovës e Shqipërisë ekziston si asnjëherë më parë një klimë e inspirimit reformues në shëndetësi, ministrat Ferid Agani e Petrit Vasili i konfirmuan njëri-tjetrit mbështetjen e plotë për sistemin e reformave dhe krijimin e hapësirave të reja të bashkëpunimit midis dy vendeve         Ministrat e Shëndetësisë të Republikës së Kosovës dhe të Republikës së Shqipërisë, Ferid Agani e Petrit Vasili shprehën sot në Prishtinë përkushtimin për thellimin e bashkëpunimit midis dy vendeve në shëndetësi.Me konstatimin se midis dy shteteve ekziston si asnjëherë më parë një klimë e inspirimit reformues në shëndetësi, ministrat Agani e Vasili i konfirmuan njëri-tjetrit...

03 Sht 2011 Hits:1646

Ministri Agani nënshkroi Memorandumin e mirëkuptimit me CDF-Prishtinë ( Community Development Found)

Ministri Agani nënshkroi Memorandumin e mirëkuptimit me CDF-Prishtinë ( Community Development Found)

Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Ferid Agani dhe drejtori ekzekutiv i OJQ vendore CDF-Prishtinë, zonj.Nermin Mahmuti, nënshkruan sot Memorandumin e mirëkuptimit midis Ministrisë dhe CDF-Prishtinë.Memorandumi ka për qëllim të vendosë një bashkëpunim të nirëfilltë midis MSH dhe CDF për vazhdimësinë e zbatimit të programit për HIV/AIDS të raundit të shtatë të Fondit Global që lufton HIV/AIDS, tuberkulozin dhe malarien.Gjithashtu është nënshkruar edhe Memorandumi i mirwkuptimit në mes të MSH dhe CDF-Prishtinë lidhur me vazhdimësinë e zbatimit të programit për Tuberkuloz të raundit të nëntë të Fondit Global që lufton HIV/AIDS, tuberkulozin dhe malarien.Ministri Agani premtoi për një mbështetje...

31 Gus 2011 Hits:1920

Urime festa e Fiter Bajramit

    Me rastin e festës së madhe të Fiter Bajramit, uroj Myftiun e Republikës së Kosovës dhe të gjithë qytetarët e Kosovës si dhe bashkëkombësit e besimit Islam me dëshirat më të mira për mirëqenien personale dhe të familjeve të tyre. Me shëndet dhe Fat!Kryetari i PD-sëFerid Agani    

31 Gus 2011 Hits:1927

PD shtron iftar të përbashkët

PD shtron iftar të përbashkët

Të enjtën më 25 gusht 2011, Partia e Drejtësisë shtroi iftar për personalitetet e larta politike e fetare, intelektual, artist, organizatat joqeveritare, strukturat partiake të vendit. I pranimesh ishte edhe kryeministri I Republikës së Kosovës, z.Hashim Thaqi, myftiu I Republikës së Kosovës z.Naim Tërnava, zëvendëskryeministër Behxhet Pacolli, deputet, ambasadroja e Turqisë në Kosovë respektivisht ambasadori shqiptar në Turqi. Kryetari I PD-së, njëkohesisht edhe ministër I shëndetësisë, z.Ferid Agani, falenderojë të pranishmit për pjesëmarrjen në iftar, duke kujtuar vlerat komëtare e fetare të popullit shqiptar, dhe angazhimin drejt strukturave të BE-së dhe NATO-së. Të pranishmëve ju drejtua edhe myftiu z.Tërnava, dhe kryeministri z.Thaqi, me...

29 Gus 2011 Hits:2062

Iftar në degën e Gjakovës

Iftar në degën e Gjakovës

Partia e Drejtësisë-Dega në Gjakovë, të shtunën me 27 gusht 2011 për nder të muajit të shenjtë të Ramazanit shtroi iftar në të cilën pos liderit të PD-së, njëherit Minister i Shëndetësisë Dr.Ferid Aganit, anëtarëve të Kryesisë në nivel qendrorë dhe udhëheqësve të disa prej degëve ku shtrihet PD-ja, me pjesëmarrjen e tyre na nderuan edhe zv.Ministri për Planifikim Hapësinor Shpetim Rudi, përfaqësues të subjekteve politike të komunës së Gjakovës, përfaqësues të Sh.I. Jakova”, përfaqësues të institucioneve arsimore, shëndetësore, përfaqësues të Këshillit të Bashkësisë Islame të Gjakovës, imam të xhamive të ndryshme, besimtarë, përfaqësues të mediave, intelektualë, afaristë që veprojnë...

27 Gus 2011 Hits:1826

Vizioni Rinor i PD-së mbledhje dhe iftar me strukturat e saj

Vizioni Rinor i PD-së mbledhje dhe iftar me strukturat e saj

Vizioni Rinor i Partisë së Drejtësisë ditën e hënë me datë mbajti mbledhjen e saj me kryesitë e degëve të Vizionit Rinor ku u diskutuan këto pika të rendit të ditës: Informim për aktualitetet polike në vend, Informim për punën në Kuvend dhe MSH, diskutim për gjendjen e V.R. si dhe të ndryshme. Të rinjët e PD-së nga nënkryetari i PD-së u informuan për zhvillimet politike dhe për punën në Kuvendin e Kosovës, nga Këshilltarët e Ministrit Agani, Majkovci dhe Klinaku u informuan për punën në Ministrinë e Shëndetësisë. Pas kësaj u diskutua për pikën qëndrore të mbledhjes për gjendjen e...

21 Gus 2011 Hits:1866

Ministri Agani takon znj.Jane Armitage

Ministri Agani takon znj.Jane Armitage

E mërkurë, 17 gusht 2011 Ministri Agani gjatë vizitës së tij në SHBA,zhvilloi takim pune me Znj.Jane Armitage, Drejtore dhe Kordinatore Regjionale për Evropë dhe regjionin e Azisë Qendrore, në selinë e Bankës Botërore në Washington Gjatë vizitës së tij zyrtare në SHBA, Ministri i Shëndetësisë Dr. Ferid Agani sot zhvilloi takim pune me Znj. Jane Armitage, Drejtore dhe Koordinatore Regjionale për Evropë dhe regjionin e Azisë  Qendrore, në selinë e Bankës Botërore në Washington DC, SHBA, me bashkëpunëtorë. Gjatë takimit Ministri Agani e njoftoi zonjën Armitage për aktivitetet përgatitore të cilat është duke i bërë...

17 Gus 2011 Hits:1623

Partia e Drejtësisë nis zgjedhjet e përgjithshme

Partia e Drejtësisë nis zgjedhjet e përgjithshme

Në mbledhjen e radhës së Kryesisë së Partisë së Drejtësisë të mbajtur me datë 05.08.2011 u shqyrtua dhe u miratua programi për realizimin e zgjedhjeve të përgjitshme në parti. Ky program për realizmin e zgjedhjeve parasheh arritshmërinë e synimeve statutore në një dinamikë të ngjeshur të zgjedhjeve në nëndegë deri me 20 Shtator 2011, për zgjedhjet në degë deri me 20 Tetor 2011, kurse për Kuvendin zgjedhor të PD-së në Nëntor 2011. Njëkohësisht kryesia e partisë miratoj shtabin zgjedhor i cili do të facilitoj procesin e zgjedhjeve të përgjithshme në parti. Akademik Feti Mhediu u zgjodh shef i shtabit...

12 Gus 2011 Hits:2174

Ministri Agani në vizitë zyrtare në SHBA

Ministri Agani në vizitë zyrtare në SHBA

Prishtinë, 10 gusht 2011 Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Ferid Agani, ndodhet për vizitë zyrtare në SHBA me ftesën e Departamentit të Mbrojtjes të Shteteve të Bashkuara të Amerikës në kuadër të Programit të Partneritetit Ndërshtetëror me shtetin Iowa.Gjatë ditës së djeshme ministri Agani realizoi takime në laboratorët shtetërore për kontrollin e ujit, ushqimit dhe mjedisit, si dhe u njoftua me programin e ekzaminimeve sistematike kontrolluese të porsalindurve, si dhe punën e Departamentit të ekzaminimeve mjeko-ligjore.Në vazhdim të vizitës së tij ministri Ferid Agani do të vizitojë Departamentin e Shëndetit...

10 Gus 2011 Hits:1703

Iftari i Këshillit Drejtues të Partisë së Drejtësisë

Iftari i Këshillit Drejtues të Partisë së Drejtësisë

Prishtinë, 02.08.2011 Me rastin e ardhjes së muajit të madhërishem të Ramazanit Partia e Drejtësisë shtroi iftar për Këshillin Drejtues të saj si organi më i lartë vendimarrës. Duke u lutur që Zoti i madhërishëm të u pranoj agjërimin dhe ibadetet zyrtarët e partisë e filluan iftarin. I cili pos diskutimeve të kenaqshme u përcoll me faljen e përbashkët të teravisë në xhamin e madhe në Prishtinë.

04 Gus 2011 Hits:2180

Mbledhja e radhës e kryesisë së Partisë së Drejtësisë

Mbledhja e radhës e kryesisë së Partisë së Drejtësisë

Ditën e shtune me datë 30 Korik 2011 u mbajt mbledhja e radhës e kryesisë së Partisë së Drejtësisë. Në këtë mbledhje u shqyrtua dhe u analizua seriozisht koalizioni parazgjedhor dhe ai qeverises. Po ashtu edhe u përshëndetën të arriturat e shumta të stafit të PD-së në Ministrinë e Shëndetësisë. Ndërsa për situatën në veri të vedit anëtarët e kryesisë së  PD-së njëzëri e dënuan dhunën e ushtruar nga banorët serb të asaj ane dhe mbështetën vendimin e qeverisë për ushtrimin e kushtetutshmërisë në tërë teritorin e vendit. Deputët e PD-së prezantuan para kryesisë së partisë angazhimin dhe punën e tyre në Kuvendin e Republikës së...

04 Gus 2011 Hits:2577

Urime muaji i shenjt i Ramazanit

Partia e Drejtësisë ia uron muajin e shenjtë të Ramazanit, kryesisë dhe Kryetarit te Bashkësisë Islame të Kosovës myftiut Naim Tërrnava dhe gjithë besimtarëve të fesë Islame, duke u dëshiruar shëndet, paqe, suksese, përkushtim, devotshmëri dhe lumturi në familjet e tyre. Dashtë Zoti i madhërishëm që përkushtimi dhe devotshmëria e manifestuar gjatë këtij muaji të jetë pranuar nga Krijuesi Mëshirëplotë. Lusim Zotin që vlerat e mirëfillta të popullit tonë ta përcjellin edhe shtetin tonë. Përgëzimet më të sinqerta! Kryetari i PD-së Dr. Ferid Agani

31 Kor 2011 Hits:1842

Fjalimi i nënkryetarit Svirca deputetit i Kuvendit të Kosovës gjatë shqyrtimit në parim të Projektligjit për Arsim Parauniversitar në seancën plenare, 08.07.11.

Fjalimi i nënkryetarit Svirca deputetit i Kuvendit të Kosovës gjatë shqyrtimit në parim të Projektligjit për Arsim Parauniversitar në seancën plenare, 08.07.11.

Në emër të grupit parlamentar Koalicioni për Kosovë të re: Jeton Svirca, Deputet i Kuvendit të Republikës së Kosovës. I nderuar kryetar, I nderuar kabinet qeveritarë, Të nderuar kolegë, Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës; Tani jemi duke e bërë leximin e parë të projektligjit për Arsimin Parauniversitar qëllimi i të cilit është që të rregullojë edukimin, arsimin dhe aftësimin parauniversitar nga niveli 0 deri në 4 i ISCED-it duke përfshirë arsimin dhe aftësimin e fëmijëve dhe të rriturve që marrin kualifikime në këto nivele. Duke e përshëndetur paraqitjen e këtij projektligji për miratim në Kuvendin e Kosovës, Grupi...

08 Kor 2011 Hits:2113

Fjalimi i deputetit Gëzim Kelmendi gjatë shqyrtimit në parim të Projektligjit për Arsim Parauniversitar në seancën plenare, 08.07.11.

Fjalimi i deputetit Gëzim Kelmendi gjatë shqyrtimit në parim të Projektligjit për Arsim Parauniversitar në seancën plenare, 08.07.11.

I nderuari kryesues, Të nderuar ministra, Të nderuar kolegë deputet, Ne sot para vetës kemi shqyrtimin e parë të projektligjit për arsimin parauniversitar. Padyshim se ky projektligj është ndër më të rëndësishmit, ngase ka për bazë arsimimin e brezave të rinj, konkretisht ardhmërisë së vendit tonë. As moszhvillimi ekonomik i vendit nuk ka pasoja më të mëdha për vendin tonë se sa edukimi dhe arsimimi jo i mirëfilltë i fëmijëve tanë. Edhe pse në këtë projekt ligj nuk i është kushtuar rëndësi komponentës edukative por kryesisht asaj arsimore, duhet te jemi koshient dhe shumë të kujdesshem se çka po i ofrojmë fëmijëve tanë. Në projektligjin qe...

07 Kor 2011 Hits:5061

Konferencë për media, 25.06.11

Konferencë për media, 25.06.11

Në konferencën e mbajtur për media të Partisë së Drejtësisë opinionit ju drejtuan Jeton Svirca Nënkryetar i Partisë dhe deputet i Kuvendit të Kosovës si dhe Gëzim Kelmendi anëtarë i kryesisë dhe deputet i Kuvendit të Kosovës. Konferencën e udhëhoqi nënkryetari Svirca, i cili ndër të tjera opinionit ju drejtua në lidhje me: Partia e Drejtësisë mbështet në mënyrë të përsëritur kërkesën e kamotshme të besimtarëve mysliman për ndërtimin e Qendrës Kulturore Islame dhe Xhamisë së madhe në Prishtinë, si kërkesë plotësisht të drejtë dhe demokratike, duke kritikuar organet përgjegjëse për neglizhencë të palejueshme në këtë drejtim, që solli...

25 Qer 2011 Hits:1597

DITA NDËRKOMBËTARE E FËMIJËVE - NJË QERSHORI

DITA NDËRKOMBËTARE E FËMIJËVE - NJË QERSHORI

Vizioni Rinor i Degës së PD-së në Gjakovë, në vazhdën e aktiviteteve për nder të Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve, organizoi Turneun e Futbollit për fëmijë me moton: “MENDJA E SHËNDOSHË NË TRUP TË SHËNDOSHË” (ngase, çdo shoqëri ka nevojë për një komunitet më të shëndoshë, për një mjedis më të mire dhe një zhvillim më të qëndrueshëm, apo duke rritur fëmijë të shëndetshëm, të edukuar dhe të arsimuar, do të rrisim perspektiven e zhvillimeve kombëtare). Ky është viti i dytë radhazi që organizohet një aktivitet i tillë dhe ju kushtohet fëmijëve, me qëllim të shënimit të kësaj dite si...

13 Qer 2011 Hits:2546

ZBATIMI I MASAVE LIGJORE KUNDËR DUHANIT

ZBATIMI I MASAVE LIGJORE KUNDËR DUHANIT

Me rastin e 31 Majit – Ditës Botërore pa Duhan, OJQ Mileniumi i Ri dhe Universiteti ILIRIA mbajtën debatin me temën “Zbatimi i Masave Ligjore Kundër Duhanit”. Debati u mbajt në ambientet e universitetit. Në cilësinë e panelistëve folën Abdullah Klinaku këshilltar ligjor i ministrit të shëndetësisë, Genc Prelvukaj këshilltar politik i ministrit të kulturës rinisë dhe sporteve, Dr. Jusuf Dedushaj nga Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik, Dr. Hafiz Halili shef i inspektoratit sanitar në komunën e Prishtinës dhe Dr. Skënder Syla nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, debatin e moderoi dhe udhëhoqi z. Arbër Reçi Sekretar i Përgjithshëm i...

03 Qer 2011 Hits:2409

15 Maj- Dita Ndërkombëtare e Familjes

15 Maj- Dita Ndërkombëtare e Familjes

Vizioni i Gruas dhe Vizioni Rinor i degës së PD-së në Gjakovë me rastin e kësaj dite të shënuar, duke u bazuar në gjendjen e vështirë ekonomiko-sociale që mbretëron në Kosovë e cila aktualisht ka normën më të ulët të ardhurave për kokë banori, jo vetëm në Evropë, por edhe më gjerë dhe pozitën e palakmueshme të shumë familjeve në komunën e Gjakovës, ku një pjesë e konsiderueshme e tyre jetojnë nën minimumin jetik, organizuan aktivitetin e radhës me karakter humanitar: “Për familje më të lumtura”. Në kuadër të këtij aktiviteti u realizua shpërndarja e ndihmave humanitare, duke përfshirë...

25 Maj 2011 Hits:2544

Partia e Drejtësisë uron 7 marsin ditën e mësuesit, si dhe 8 marsin ditën e gruas

Në emër të Partisë së Drejtësisë, anëtarëve dhe përkrahësve të saj, kryetari dhe kryesia e PD-së i urojnë mësuesit kosovar 7 marsin, ditë e cila na kujton sakrificën dhe flijimin e mësuesve tanë për çështjet madhore të kombit, siç është pavarësia e Kosovës dhe ngritja intelektuale e gjeneratave të reja. Po ashtu nënkryetarja e PD-së për Çështje të Gruas znj.Ymrane Raifi në emër të grave të PD-së në përgjithësi uron edhe ditën e femrës, 8 marsin, ku njëherit bëjmë thirrje që të ketë respektim më të madh të të drejtave të femrës, pasi që ende kjo dukuri vazhdon të jetë brengosëse...

10 Mar 2011 Hits:2395

Kryetari i PD-së Prof.Dr.Ferid Agani filloi punën në krye të MSH-së

Kryetari i PD-së Prof.Dr.Ferid Agani filloi punën në krye të MSH-së

Prishtinë, 23 shkurt 2011 Ministri i ri i Shëndetësisë, dr. Ferid Agani nisi sot punën e tij në krye të Ministrisë së Shëndetësisë të Republikës së Kosovës. Ai është pritur sot pasdite në MSh nga Zëvendësministri Nemanja Vujoviq, Sekretari i Përhershëm dr. Ilir Tolaj dhe nga stafi civil i Ministrisë, që i kanë dëshiruar mirëseardhje dhe sukses në punën e tij. Me fjalët se është kthyer në shtëpinë e tij të vjetër, Ministri Agani tha se e njeh nga brenda shumë mirë sistemin shëndetësor të Kosovës, të cilit tha i duhen reforma sistematike, duke filluar me reforma...

24 Shk 2011 Hits:2535

Urime tre vjetori i Pavarësisë

Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës, Të nderuar anëtarë të Partisë së Drejtësisë, Urime të përzemërta me rastin e tre vjetorit të pavarësisë së Republikës së Kosovës. Ndjenjat e krenarisë dhe kënaqësisë sublime që përmbushën mendjet dhe zemrat e çdo shqiptari me 17 shkurt 2008 janë njëjtë të fuqishme dhe vazhdojnë të drejtojnë synimet dhe veprimet e çdonjërit prej nesh. Lusim Zotin e madhërishëm që të udhëzojë udhëheqjen e Kosovës, Partinë e Drejtësisë, dhe të gjitha subjektet e tjera politike, për veprime të matura dhe të guximshme në drejtim të sendërtimit të shtetësisë së Kosovës.

17 Shk 2011 Hits:1845

PREVALLA 2011

PREVALLA 2011

E diel, 30.01.2011 Në vazhdën e aktiviteteve Vizioni Rinor i Partisë së Drejtësisë në Gjakovë organizoi kampingun njëditor - “Prevalla 2011”. Në këtë aktivitet pos anëtarëve të PD-së dega në Gjakovë me pjesëmarrjen e tyre na nderuan edhe anëtarët e Kryesisë nga qendra, anëtarët e V.R. nga disa degë ku shtrihet PD-ja si dhe mysafirë nga Shqipëria. Në agjendën e kësaj dite ishte paraparë një takim, të cilën e hapi ushtruesi i detyrës së Kryetarit të V.R në Gjakovë Mirlind Kumnova, i cili pasi përshëndeti të pranishmit dhe falënderoj anëtarët e PD-së për përkrahjen ftoj në një fjalë rasti...

10 Shk 2011 Hits:2427

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.