Partia e Drejtësisë uron të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës për arritjen historike të themelimit të Ushtrisë së Kosovës

 të artit ushtarak. 

Në këto momente vazhdon sendërtimi i ëndrrës shekullore të atdhetarëve më të devotshëm të kombit që të kenë mundësi t’i dalin zot vendit në çdo kohë dhe çdo rrethana me mjetet më bashkëkohore

Partia e Drejtësisë është e bindur se pjesëtarët e Ushtrisë së Kosovës të lindur nga gjaku dhe sakrifica e pjesëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës do të jenë mbrojtës të çeliktë të atdheut të tyre dhe sigurisë e mirëqenies së qytetarëve të tij. 

PD është e sigurt se dituria, trimëria, dhe shkathtësitë e tyre luftarake do t’i bëjnë shumë shpejtë ushtarët e Kosovës shembull të profesionalizmit edhe në përmasa ndërkombëtare.

Të dashur qytetarë të Republikës së Kosovës,

Të nderuara familje të dëshmorëve të kombit, 

Me fat Ushtria! 

Urimet më të përzemërta! 

Le të jetë e përjetshme Ushtria e jonë e shenjtë ashtu siç janë të përjetshme edhe vlerat qytetëruese dhe synimet mijëvjeçare të popullit Shqiptarë për Paqe dhe bashkëpunim ndërmjet njerëzve dhe shteteve.